09.01.2018 | 0:45
Лицемерие на седмицата
Пред Ердоган Бойко Борисов поставил въпроса за арестуваните турски журналисти и се застъпи за свободата на словото

Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ, пред Би Ти Ви: „По време на разговорите на четири очи с президента Ердоган Бойко Борисов постави въпроса за арестуваните турски журналисти и се застъпи за свободата на словото. Ако арестуваните журналисти бъдат освободени, това ще е успех на Борисов“.

Откакто Борисов управлява, България пропада неудържимо в класацията за свобода на медиите. През 2017 г. тя е на 109-о от 180 възможни места, докато през 2006 г. е била на 35-а позиция.

Турският президент Реджеп Ердоган на церемонията за повторното откриване на Желязната църква в Истанбул: „Нашите прадеди винаги са осигурявали свобода на вероизповеданията в страните, които са завоювали. Винаги се е казвало: Вие сте свободни в своето вероизповедание и богослужение“.

Турският държавен глава заобикаля темата за систематичното изтребление на арменците в Османската империя, започнало още в края на XIX в. и достигнало своята кулминация в началото на Първата световна война, чиито жертви стават около 1.5 млн. души. Подминава и помохамеданчванията по българските земи – единични и масови, които продължават в целия период на османското владичество и чийто най-явен израз е събирането на деца за еничарския корпус.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране