18.03.2017 | 0:01
„Локомотив“ (Пд) провокира „ЦСКА-София“ с логото
Треньорът на столичния тим връща 19-годишен защитник в титулярния състав за мача

„Локомотив“ (Пд) стана поредният клуб от Първа лига, който отказа да признае „ЦСКА-София“ за приемник на обявения в несъстоятелност ЦСКА. Първото домакинство на пловдивчани срещу този съперник ще е тази събота като част от 25-ия кръг на Първа лига. Преди него от „Локомотив“ отказаха да сложат логото на ЦСКА срещу името на предстоящия си съперник и вместо това поставиха празен кръг с надпис „ЦСКА-София“ вътре.

По сходен начин преди това постъпи и „Левски“, а в сайта на БФС отборът на „ЦСКА-София“ продължава да е единственият без емблема. Иначе клубът свободно ползва и емблемата на ЦСКА с трите звезди, и сайта на 31-кратния шампион на страната (cska.bg). Феновете на „Локомотив“ реагираха подобно на своя клуб и обявиха, че на „мача срещу хибрида в събота“ ще демонстрират своята нова озвучителна уредба.

А от „Локото“ пък признаха, че са допуснали грешка и билетите за тяхната агитка за двубоя с „ЦСКА-София“ ще струват по 7 лв., а не по 10 лв., както бе обявено първоначално. Вчера клубът обяви още, че е заявил стадион „Лазур“ в Бургас за двубоите си от евротурнирите, ако успее да спечели квота.

От „ЦСКА-София“ вчера не реагираха официално на казуса с емблемата. Тимът продължава подготовка за мача, но защитникът Александър Дюлгеров все още не е напълно готов за игра. Това ще наложи треньорът Стамен Белчев да върне в стартовия състав 19-годишния Стойчо Атанасов на мястото на наказания за натрупани картони Станислав Манолев. Атанасов бе титуляр в началото на сезона, но получи травма, заради която над 6 месеца не игра в официален мач за първия тим.

Същевременно сайтът „Лайвспорт“ обяви, че ремонтът, който прави „ЦСКА-София“ на базата в Панчарево, е почти приключен. Терените са готови още от началото на годината и дори представителният отбор вече тренира на тях. Трибуните на едно от игрищата са ремонтирани, там е поставено и осветление, а до края на месеца същото трябва да се случи и с другите два терена, както и да бъдат завършени съблекалнята, фитнес центърът и бунгалата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране