25.07.2017 | 2:20
Лудогорец отлетя с „Еърбъса на властта“
Това е израз на грижата на държавата за футбола ни, благодарят шефовете на "орлите"

„Това, че ще пътуваме с правителствения самолет, означава, че държавата мисли за българския футбол. Не само ние, а и Ботев ще пътува с този самолет. Това е много добро отношение, така че ние само можем да благодарим за това“, обяви с трепет в гласа треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, преди да качи „орлите“ в „Еърбъса на властта“ от Варна за Израел вчера.

Утре разградчани гостуват на Апоел (Беер Шева) за първия мач от III предварителен кръг в Шампионската лига. Неизменните първенци на България през последните 6 години издействаха в неделя чрез спортния министър Красен Кралев да ползват правителствения „Авиоотряд 28“ и му благодариха официално за „решителната му намеса“ при осигуряването на държавния самолет. Колкото до предстоящия сблъсък, наставникът на разградчани очаква и двата мача с Апоел Беер Шева да бъдат трудни, но „ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин и да играем плейоф. Вече доста добре познаваме отбора на Апоел. Един съперник, който играе близък до нашия стил. Играят изключително организиран и комбинативен футбол. Мисля, че сме равностойни и предстоят мачове на надлъгване. Мисля, че и двата мача ще бъдат добри за зрителите, но пак казвам – отборите трябва да играят много разумно“, закани се Дерменджиев. Той отведе в Израел група от 22-ма играчи, въпреки че в стартовия лист може да запише само 18. Освен националите Светослав Дяков и Георги Терзиев, Треньор №1 във футбола за 2016 и 2017 г., взе още двама българи – младоците Венци Керчев и Ерол Дост, като възнаграждение за изявите им във втория отбор. В групата е и контузеният бразилски защитник Сисиньо, който ще отпадне за двубоя.

Лудогорец тръгна 2 дни по-рано за Беер Шева, за да могат футболистите да свикнат с по-специфичните атмосферни условия в Израел. От клуба донапълниха самолета с фенове срещу 500 евро.
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев също очаква трудно гостуване.

„Апоел Беер Шева е един редовен участник в евротурнирите. Имаме представа за отбора, от организационна гледна точка колегите също показват, че са един изключително добре организиран клуб. Към момента комуникацията между нас е на отлично ниво. Аз очаквам добро пътуване и ако имаме късмет да се поздравим с добър турнирен резултат. Мисля, че шансовете са 50:50. Това е отбор, който натрупа сериозен опит в Европа. Ние също имаме опит, така че изходът от двата двубоя е абсолютно непредвидим“, коментира Петричев и също не пропусна да благодари на министър Кралев за осигуряването на правителствения самолет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране