07.04.2018 | 5:17
„Лудогорец“ победи драматично „ЦСКА-София“ с 3:2
"Левски" загуби в Пловдив и отстъпи на "Берое" третото място в класирането

„Лудогорец“ победи драматично „ЦСКА-София“ с 3:2 и поведе с 6 т. в битката за титлата. В мача от 28-я кръг, игран в Разград, гостите два пъти повеждаха, но в крайна сметка не успяха да вземат дори и точка.

„“ЦСКА-София“ излезе напред в резултата с гол на Кирил Десподов в самия край на първата част, а шампионите изравниха почти веднага след почивката чрез резервата Якуб Швиерчок (51-а мин.). Рубен Пинто 20 минути по-късно отново изведе гостите напред, но с голове на Клудиу Кешерю (85-а мин.) и пак на Швиерчок (88-а) „Лудогорец“ спечели. За успеха на разградския отбор спомогна и изгонването на Жеферсон от гостите, който си изкара два жълти картона до 56-ата мин.

В първия мач от Първата шестица за деня „Ботев“ победи с човек по-малко гостуващия в Пловдив „Левски“ с 1:0 и му нанесе трето поредно поражение в Първа лига. Автор на гола за „канарчетата“ бе резервата Стивън Петков (на снимката), който наказа родния си клуб с гол в 79-ата минута. Попадението е негово 9-о в шампионата, като всичките са вкарани, след като Петков е влизал като резерва. Пловдивският тим игра 50 минути с човек по-малко, тъй като Димитър Пиргов получи директен червен картон в 41-ата минута.

Загубата на „Левски“ бе добре дошла за „Берое“, който победи с 3:0 „Верея“ в старозагорското дерби и вече е на трето място с точка повече от „сините“. За беройци ветеранът Мартин Камбуров се разписа два пъти и по този начин вече има точно 200 гола в елитната ни футболна група.

В класирането на първата шестица води „Лудогорец“ със 72 т., следван от „ЦСКА-София“ с 66, „Берое“ с 51, „Левски“ с 50, „Ботев“ с 45 и „Верея“ с 35.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране