22.04.2019 | 19:31
Лютви Местан на бар след кървавата катастрофа със загиналото бебе (снимки)
Вижте кой му прави компания

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който преди седмица участва в адска катастрофа на Маказа, бе уловен от папараци на ПИК в столично заведение в петък вечер. На 14 април, при сблъсък с неговата кола, БМВ излетя от пътя и загина 6-месечно бебе, а майка му и братчето пострадаха и все още се лекуват в болница.

В петък вечерта лидерът на ДОСТ, очевидно радващ се на свободата си, бе в компанията на кинорежисьора Евгений Михайлов, двама млади мъже, една жена и малко дете в известен бар на гърба на Интерпред, на ул. „Константин Кисимов“ в столичния ж.к. „Изгрев“. Дамата на масата бе със спортна шапка с козирка със знака на известна компания за изследване на медикаменти.

Местан се появи гладко обръснат, направи впечатление, че липсва обичайната брада-катинарче. Лидерът на ДОСТ говореше доста често по телефона, не личеше да е притеснен.

Пред Местан се виждаше устройство за пушене, както и чаша с червено вино. Лидерът на ДОСТ се появи с пригладена коса, за разлика от деня на катастрофата, когато под шапката му тип „идиотка“ се виждаха рошави къдрици. Не изглеждаше угрижен, държеше се нормално, свидетелстват присъстващи в заведението. Компанията остана в заведението до късно, около 23.15 ч си тръгнаха всички. Очевидно лидерът на партията, отцепила се от ДПС, се радва на свободата и гребе с пълни шепи от нея.

Малко по-късно същата вечер Евгений Михайлов публикува на страницата си във Фейсбук съобщение, свързано с катастрофата, като оттогава насам има вече три поста със снимки, в които кинорежисьорът твърди, че има обрат и че Местан е невинен за катастрофата и да лансира идеята, че независима международна експертиза би оборила твърденията на българската прокуратура за вината на лидера на ДОСТ.

„Не колата на Местан е ударила другата кола, а другата кола е ударила ЧЕЛНО колата на Лютви Местан, като е навлязла в неговото (насрещното) платно и я е завъртяла на 93 градуса и отместила с 2.2 м назад – напряко на пътя!!! Тези свидетелски снимки се публикуват за първи път“, пише Михайлов и обещава подробности.

първоначално Местан беше задържан за 24 часа след инцидента, но след това прокуратурата му наложи гаранция от 10 000 лева. Тя първо беше отменена, докато се установи финансовото състояние на лидера на ДОСТ и после беше върната отново. Местан има и забрана да напуска страната.

Според обвинението, лидерът на ДОСТ е нарушил две разпоредби на Закона за движение по пътищата. Първата е, че при завой за влизане в път с двупосочно движение шофьорът трябва да навлезе по възможно най-краткия път в дясната лента.

Втората е, че шофьорът, приближаващ се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.

Днес стана ясно, че лидерът на ДОСТ си поискал и шофьорската книжка обратно, след като тя му е била отнета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране