11.01.2017 | 20:55
„Мазните борби“ в ДПС за 44-ия парламент започнаха! Удариха фаворита за водач на кърджалийската листа с измислен компромат
Целта на несръчния пасквил е двамата депутати доброволно да се откажат от кандидат-депутатската листа, за да отстъпят местата си на поръчителите
Ердинч Хайрула

„Мазните борби“ в ДПС за 44-ия парламент започнаха. Началото на битката между настоящи народни представители и активисти бе дадено с гнусен и измислен компромат срещу фаворита за водач на депутатската листа на движението в Кърджали Ердинч Хайрула и негова колежка.

В последният брой на малотиражен жълт вестник е публикувана съчинена история, описваща „женски бой“ на тържество на актива на движението в комплекс „Маказа“ край Момчилград. В публикацията е замесена и съпругата на Хайрула, а изданието твърди, че въпросният бой е станал на банкет на 20 декември 2016 година.

От ДПС коментираха, че фактите са повече от очевидни – става въпрос за политическа поръчка и опит за оклеветяване на Ердинч Хайрула, като целта е той и колежката му доброволно да се откажат от битката за следващия парламент. Поръчителите са съпартийци, защото клеветническият материал се появява в жълт вестник, финансиран от…ДПС и с формален собственик Мартин Радославов. Последният е подставеното лице на движението в управлението на групата жълти медии около „Уикенд“. Запознати коментираха, че вероятно зад атаката стоят двама депутати – единият е представител на казълбашите от Кърджалийско, а другият-също от Кърджали, но влезе в настоящия парламент от друг избирателен район след сложни размествания на листите от покровителя му Лютви Местан (изключен от ДПС на 24 декември 2015 г.) Подозира се и некадърната намеса на възрастна мургава експертка от партийния пресцентър.

По-внимателният преглед на изнесената фактология около описвания „скандал“ категорично потвърждава тезата, че статията е не само поръчкова, но и напълно и несръчно измислена. Анонимният автор твърди, че случката е станала на 20 декември 2016 г. по време на банкет край Момчилград. 20 декември обаче е вторник и тогава всички депутати от ДПС са в София, защото същия ден се провежда редовно съвместно заседание на парламентарната група и Централното оперативно бюро. Наша проверка показа, че и двамата наклеветени депутати са присъствали на сбирката. На следващия ден–21 декември има редовно заседание на парламента, което означава, че е практически невъзможно те да са били на какъвто и да било банкет, и то в Момчилград. Последният работен ден на Народното събрание за 2016 г. пък бе 23 декември.

Но далеч по-важният пропуск на автора при съчиняването на пасквила е друг. След трагедията в Хитрино на 10 декември, когато на гарата се взриви цистерна, в ДПС са забранени всякакви тържества. Малката община в Северна България се управлява от кмет от движението и поради тази причина почетният председател Ахмед Доган забранява партийните купони и дори отменя националното новогодишно тържество за актива в „сараите в Бояна“, което е планирано за 21 декември.

Накрая анонимният некадърен автор съвсем се омазва и сам се издава, че изпълнява поръчка. Нещастният дописник се хвали, че след неговите „разкрития“ и двамата депутати едва ли ще попаднат в депутатските листи за следващия парламент…

1 коментар

  1. Атанасов каза:

    Сеир голям значи тия дето правят сеира не са виновни а други са виновни.
    Смешна работа

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране