30.07.2015 | 20:12
Мехмед Атаман провокирал стрелбата на събранието на ДПС в Караманци
Депутатът искал да покаже на Местан, че "нещата в партията не вървят"

„Депутатът Мехмед Атаман иска да покаже на лидера на ДПС Лютви Местан, че нещата в партията в община Минерални бани не вървят, а това не е така. Иска да размъти водата, защото тогава се лови най-много риба“.

Това обяви кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер след скандала на селското събрание на ДПС в село Караманци. Както МИГNews.info съобщи, местните трябвало да номинират кандидати за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници. За кметското място били предложени двама – настоящият кмет Мюмюн Искендер и бившият му заместник Муса Чолак. Напрежението се нажежило, след като Искендер получил 400 гласа, а опонентът му – нито един. Свадата тръгнала поради съмнения за манипулиран избор. В последвалото меле 20-годишният син на Чолак извадил пистолет.

Намесеният народен представител заяви, че не желае да коментира, докато не се запознае със случая. Искендер е и чичо на кардиохирурга в Правителствената болница Азис Алейдин, който наскоро стана зет на Надежда Нейнски.

Това не е първото заседание на ДПС, на което Искендер присъства, докато има стрелба. През 2010 г. скандал имаше и в с. Сърница. Местните се оплаквали пред лидерите на двете враждуващи групи – тогавашния кмет Орхан Шабан и Искендер, който все още бил само общински съветник. Нахлуване на коне и катъри в нивите с тютюн било формалната причина недоволни стопани да извадят пушките и да стрелят по животните. Кметът на селото Шенол Кемал и брат му сигнализирали в полицията. Докато униформените дойдат, страстите прераснали в политическа разпра. Кметът обвинил Искендер, че негови хора са стреляли по него.

През 2012 г. общинският съвет на Хасковски минерални бани заяви намерение да членува в Сдружението на турските общини, базирано в Истанбул. Решението на общинарите бе спряно от тогавашния областен управител. Тогава Искендер твърдеше, че членството в тази структура ще донесе само позитиви, защото общината щяла да усвоява пари по проекти, достъпни само за членуващите в сдружението. Зам.-кмет в този период бе Муса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране