15.02.2018 | 22:21
„Милан“ отнесе с 3:0 „Лудогорец“ в Разград
Българският шампион остана без шансове да продължи в Лига Европа

„Лудогорец“ претърпя тежка загуба с 0:3 в домакинството си срещу „Милан“ в първи 1/16-финал в Лига Европа. Това напрактика сложи край на надеждите на разградчани, че ще продължат напред в турнира.

Италианският тим взе психологическко предимство още на почивката, въпреки равностойното първо полувреме. В 45-ата мин.“росонерите“ успяха да поведат чрез Патрик Кутроне, който изскочи зад защитата на „Лудогорец“ и засече центриране отляво на Хакан Чалханоглу за първия гол на „Милан“.

„Лудогорец“ опита да изравни и бе близо в 54-ата мин., но шутът на капитана Светослав Дяков срещна сглобката зад вратаря Джанлуиджи Донарума. Всичко обаче бе решено в 62-ата мин., когато Козмин Моци блъсна в гръб Кутроне в наказателното поле и сръбският рефер Милорад Мажич отсъди дузпа за „Милан“, от която Рикардо Родригес направи 2:0.

Загубата стана незаслужено изразителна за „Лудогорец“ в 90-ата мин., когато Фабио Борини отбеляза третия гол за гостите. Това попадение обезсмисли напълно реванша идната седмица в Милано.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране