09.10.2019 | 21:03
Милен Цветков се връща на екран при Слави Трифонов?
Журналистът отказва да напусне професията си

ТВ водещият Милен Цветков се завръща на екран със свое авторско предаване в новия проект на Слави Трифонов, който ще стартира след изборите. Поне това гласят последните медийни слухове, пише HotArena.

„Нищо не мога да отговоря на този въпрос на този етап. Както и дали ще водя предизборно студио в онлайн пространството. Предполагам, че ще остана в журналистиката, но не съм сигурен, зависи“, лаконичен беше той пред Галерия.

След като Нова ТВ свали предаването му миналото лято той беше поканен от Слави да води рубрика в несъществуващото вече „Шоуто на Слави“. Двамата се познават от ерата на „Ку Ку“, но явно предложението на Трифонов тогава така и не го удовлетворило. След това Цветков получи още няколко оферти за работа, едната от които в „България он еър“.

Покрай изборите той се изявяваше като водещ в интернет канала на „Демократична България“ като представяше кандидатите им. В последните месеци се говореше, че Милен се е приютил отново под крилото на отколешния си приятел – скандалния бизнесмен Димитър Пачеджиев, който е кръстник на сина му Боян.

Според слуховете крупният производител на салами и консерви с русенско варено направил кабинет на телевизионера в офиса си на бул. „Стамболийски“ и Цветков му помагал за бизнеса. Той има опит в областта като работи за Пачеджиев в средата на 90-те години на миналия век. Тогава журналистът напусна БНТ след скандал със сегашния вицепрезидент Илияна Йотова. И повече от година беше началник на колбасарския му цех в село Горни Лозен.

Сега обаче Цветков се грижел за чуждестранната кореспонденция на месарската компания. Но телевизията му липсвала и това било временна работа. Милен има дълга биография и журналистическият му път никога не е бил лек. Неведнъж е бил уволняван или принуждаван да напуска телевизиите, за които работи.

След промените си изкарва хляба като барман в столичното заведение „Коко“. Често общува с бившия си съученик Камен Воденичаров, който му предлага да се пробва в телевизията. По това време Камен вече е сред основателите на „Ку-ку“ по БНТ. Така Цветков попада в екипа му като прави анкети по улицата.

Легендата на БНТ Бригита Чолакова го харесва и го привлича в своя „Телевизионен неделник“, в който тогава се теглят числата от тотото, а журанлистът известно време отговаря за тази рубрика. След това постъпва в новините. Първо е репортер, а после става и водещ на „По света и у нас“. По Виденово време обаче се изпокарва с тогавашната шефка Илияна Йотова и напуска.

Известно време се пробва като управител на пловдивското заведение на Камен Воденичаров „Казабланка“, като първата му работа е да уволни 13 келнера накуп. В началото на 1997 се връща в БНТ като репортер в „Отзвук“. Няколко месеца по-късно отново води „По света и у нас“.

Три години по-късно Силва Зурлева го кани в Нова ТВ, където започва да води сутрешния блок. И успява да раздвижи „мъртвия“ часови пояс. Пръв въвежда и открити телефонни линии. През 2008 дори смени Ники Кънчев като водещ на Биг Брадър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране