25.01.2017 | 0:01
Миньорите от „Бабино“ са в стачна готовност, чакат парите си
Първото плащане трябваше да бъде завчера, а последното на 15 март т.г.

Протестиралите от „Бабино“ и синдикатите от рудника предупреждават, че ако договореността по изплащането на дължимите им суми се наруши или не се спази, протестите ще бъдат възобновени.

Миньорите са в постоянна стачна готовност. Това бе обявено вчера преди обяд, когато се очакваше около 380 съкратени и пенсионирани миньори от рудника да получат част от дължимите им обезщетения. Директорът на мини „Открит въгледобив-Бобов дол“, инж. Харалампи Златанов, увери, че са преведени общо около 80 хил. лв.

Съкратените миньори от рудника бяха оставени и без обезщетение, не им бяха платени и ваучери за храна за няколко месеца. След гражданските протести миналата седмица и със съдействието на омбудсмана Мая Манолова се стигна до уговорка дължимите обезщетения, парите за неизплатени и невзети отпуски и други плащания, да се възстановят на четири транша.

Първото плащане трябваше да бъде завчера, а последното на 15 март т.г. Някои от съкратените през ноември и декември м.г. миньори трябва да вземат до 3000 лева. Очаква се днес или утре да им дадат ваучерите за храна за септември, които са по 2, по 3, или по 5 лв. дневно според категорията на полагания труд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране