14.09.2017 | 19:56
Мистерия: Шефът на СГС подал оставка по пощата, никой не може да открие Калоян Топалов
От съдебната система подозират евтина сглобка на политико-олигархичния кръг КОЙ

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов и една от заместничките му са подали оставки по пощата, пише “Сега”. Документите са постъпили във Висшия съдебен съвет в четвъртък, но са с пощенско клеймо от 12 септември. Никой обаче не може да се свърже с Топалов, за да потвърди дали наистина той е пратил оставката. Новината не бе потвърдена и от съда. Заедно с Топалов оставка е подала и ръководителят на гражданското отделение съдия Биляна Балинова. И двамата искат да напуснат и постовете си, и системата до 2 седмици.

Топалов е сред съдиите, които главният прокурор Сотир Цацаров никак не харесва. Двамата влязоха в остър сблъсък заради последния СРС скандал в съда. Проверка, разпоредена от Топалов, установи, че по времето на Владимира Янева са давани разрешения за подслушване на дипломатически служби. Докладът от проверката бе изпратен на прокуратурата. След това оттам поискаха да им се предоставят всички документи от разработките. От съда отговориха, че това ще е нарушение, и поканиха наблюдаващия прокурор да прочете делата и да посочи кои документи му трябват. От държавното обвинение отказаха и отново поискаха всички документи.

“Разпорежданията на прокурора са задължителни за държавните органи и длъжностните лица, каквото качество имате и Вие”, обърна се Цацаров директно към Топалов. Председателят на СГС минава за близък до шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов, който редовно си навлича гнева на Цацаров заради искането за реформа на прокуратурата.

Източници от съдебната система подозират евтина сглобка на на политико-олигархичния кръг КОЙ. Информацията за оставката по пощата изтече първо в медиите, контролирани от ДПС и ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране