18.03.2017 | 0:01
Монако изхвърли Сити
Атлетико М очаквано оформи испанско трио в Топ 8

Сравнително непретенциозният отбор на Монако изхвърли един от най-скъпите тимове в света Манчестър Сити от Шампионската лига след победа с 3:1 в реванша. „Монегаските“ зарадваха руския си собственик Дмитрий Риболовлев и се класираха за четвъртфиналите в турнира за втори път в последните 3 години.

Сити успя да победи с 5:3 в първата среща след обрат, но с общ резултат 6:6 френският вицешампион продължи заради отбелязаните голове като гост. „Гражданите“ напускат безславно турнира, след като миналата година отпаднаха на полуфинал. Те станаха първият отбор в историята на Шампионската лига, който отпада, след като е вкарал 5 гола в първия мач. Мениджърът им Пеп Гуардиола пък допусна поражение в 100-ия си евротурнирен мач като треньор. За французите вкараха младокът Килиан Мбапе (8), Фабиньо (29) и Тиемуе Бакайоко (77), а за Манчестър Сити надежди с почетен гол вдъхна за кратко Лерой Сане (71).

Атлетико М очаквано оформи Топ 8 в „Лигата на богатите“ след 0:0 на реванша срещу Байер, след като беше спечелил първия мач в Леверкузен с 4:2. Така рекордът от попадения в първите елиминации нарасна до 62, като досегашното най-добро постижение беше 56 гола в 16 мача. Атлетико пък продължи супер серията си, и вече в 20 европейски двубоя не е отпадал, след победа в първия мач.

Жребият за 1/4-финалите ще бъде теглен днес. До тази фаза достигнаха 3 испански (Реал М, Барселона и Атлетико М), 2 германски (Байерн М и Борусия Д) и по 1 отбор от Англия (Лестър), Италия (Ювентус) и Франция (Монако). Лестър е единственият представител на смятаното за най-силно първенство – английското, а Монако стигна до Топ 8, макар че допусна 5 гола в първата среща.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране