06.10.2015 | 21:28
Москов не знае, че в личната карта няма пръстов отпечатък
Министърът се залута между цифрови кодове и четец на лични карти

Здравният министър Петър Москов очевидно не е сменял личната си карта, защото не знае какво се прави, като си я вадиш. В дълбока заблуда изпадна реформаторът, докато защитаваше екзотичната си идея пред медиите, след като участва в заседание на парламентарната си група Реформаторски блок в парламента.

„Говорим за идентификационна система през пръстов отпечатък“, добави той. „Нека не забравяме, че всеки един български гражданин, който вади лична карта, има своя пръстов отпечатък в системата на МВР, спокоен е Москов, че базата данни е налице.

Той не повярва и на репликата, че това не е така, защото пръстов отпечатък се взема само при издаване на международен паспорт. Москов продължи да обяснява как си представя идеята за спиране на кражбите в болниците, като сериозно се оплете в понятията „идентификация през пръстов отпечатък“ и в същото време четец.

Здравното ведомство разработвало специално приложение за смартфон, чрез което, ако имало здравноосигурително събитие на наше име, телефонът да ни уведомява. „Никой не взима нищо. В базата данни, превърнато през съответния цифров код, значи вашата идентификация, че вие сте присъствали там“.

На въпроса дали става дума за четец на лични карти, потвърждава: „Да, чисто технически това е четец“. Така не само на него, но и на репортерите не се изясни, а точно обратното – съвсем се замъгли екзотичната идея с пръстовите отпечатъци.

Москов съзнателно пропусна покрай ушите си няколко пъти зададения въпрос какво ще прави, като ГЕРБ и дори в РБ не приемат нововъведението му, нито обясни как точно тежко болен на легло ще бъде занесен в аптеката, за да удостовери, че наистина купува безплатно лекарство по Здравна каса с рецептурна книжка. „Няма никакъв проблем, това са технически решения“, бе общият отговор на министъра, който очевидно има доста по-голям от технически проблем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране