13.06.2015 | 9:12
Москов уволни бившия си шеф
Директорът на Окръжна болница е отстранен без обяснения

Директорът на университетската болница „Св. Анна”, популярна като Окръжна болница – д-р Димитър Димитров, бе уволнен вчера. Това стана на общо събрание на акционерите вчера чрез административни процедури и без аргументи, съобщиха от Българска стопанска камара.

Д-р Димитров е и председател на Асоциацията на работодателите в здравеопазването, която е член на камарата.Основен акционер в лечебното заведение е държавата, а принципал на болницата е здравният министър Петър Москов.

Причина за това действие са не пропуски в работата на д-р Димитров, а безпринципен и недопустим персонален натиск, съобщават от БСК.Ръководството на Българската стопанска камара заяви още, че категорично не приема подобен маниер на управление в системата на здравеопазването, особено в контекста на тежката финансова и организационна ситуация в тази изключително значима за обществото сфера.

На фона на огромните дефицити в болничната помощ управляваното от д-р Димитров лечебно заведение е едно от малкото, които работят на печалба и нямат задължения към доставчици и институции. В подкрепа на уволнения директор вече има подписка от над 330 лекари и медицински сестри, включително и хабилитирани специалисти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране