02.02.2018 | 21:50
Московски карал шейната при инцидента, убил сина му
Загиналото момченце - Кристиан, е по-малкият от двамата сина на Ивайло и Маринела Московски.
Ивайло и Маринела Московски

Транспортният министър Ивайло Московски е управлявал шейната, когато е станал инцидентът, при който загина синът му, съобщава Нова тв.  Инцидентът е станал в района на хижа „Чакър войвода”, където теренът е изключително труднодостъпен. Местните казват, че до хижата се достига само с моторни шейни или с планински водач.

„Трагичният инцидент е станал между 14.30 часа и 15.00 часа този следобед на урегулирано трасе за моторни шейни, а не на писта за скиори. По това трасе хора са се спускали с шейни, в конкретния случай – и министърът на транспорта и неговото дете. При инцидента е загинал 4-годишният син на министъра. Трасетата са сложни за оглед”, съобщи Веселин Георгиев, заместник-директор на Областната дирекция на МВР – София.

От МВР също потвърдиха за инцидента, като уточниха, че сигналът е получен към 15:15 ч. в полицията. На мястото се извършва оглед. Предприети са процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата и причините, довели до нещастния случай.

„При трагичен инцидент с моторна шейна днес загина малкият син на министъра на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски. В този изключително труден момент семейството на министър Ивайло Московски моли представителите на медиите да се съобразят със скръбта им и да уважат правото им на уединение”, съобщиха по-рано днес от транспортното министерство.

Загиналото момченце – Кристиан, е по-малкият от двамата сина на Ивайло и Маринела Московски.

По-големият е Александър, който е на 7 години.


4 коментара

 1. Анонимен каза:

  Нека Кристиян да почива в мир. Бог да прости това малко детенце и дано то да е на по-добро място. Съболезнования към родителите на детето.

 2. Анонимен каза:

  Съболезнования.

 3. Учуден каза:

  Този не беше ли министър на транслорта?
  И като такъв не е ли запознат с правилата за возене на дете на 4г. на МПС, каквото се явява моторната шейна?

 4. В каза:

  Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране