07.01.2018 | 18:26
МВР: Открихме тялото на Росен Ангелов в 14 часа днес
По възраст и описание отговаря на издирваното лице, каза още главният секретар на МВР
Младен Маринов
Около 14 ч. днес при прочистване на изоставена къща бе намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице Росен Ангелов, каза на извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.
Обвиненият за шесторното убийство в Нови Искър 56-годишен мъж се е самоубил в слепоочието, потвърди Младен Маринов.
„Не мога да предполагам за оръжието, но на пръв поглед мога да кажа, че става дума за пистолет „Берета“ – а какъв калибър е, да оставим експертизата“, добави главният секретар.
Тялото било намерено при планираното претърсване на въпросния квадрант. „Целта на операцията бе да обезпечим сигурността на гражданите, да го притиснем, да не може да се придвижда свободно. И в тази блокада извършвахме търсене дом по дом, в пресечен терен с много постройки“, разказа Маринов.
„Бяха включени сили на МВР, на Военна полиция, на Българската армия. Районът бе разпределен на квадранти, претърсването вече трае трети ден.
Около 14 ч. при прочистване на изоставена къща бе намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държи в ръката пистолет, вижда се, че има огнестрелна рана в областта на слепоочието“, разказа Младен Маринов.
„Към момента не можем да кажем период кога е настъпила смъртта, защото започва огледът. По описание, по дрехите, намерени на място, можем да предполагаме, че това е лицето, което издирваме, но окончателно ще бъде потвърдено от съответните експертизи“, допълни той.
Местопрестъплението е запазено за обстойния оглед, който започва сега. Според Младенов постройката е „силно казано вила, това е стара постройка, изоставена, с разбити прозорци, разбити врати“.
Младен Маринов изтъкна, че разследването за шесторното убийство продължава, като ще се образува отделно досъдебно производство в Областна дирекция на МВР – София.
„Когато се установи категорично, че това е Росен Ангелов и това е оръжието на убийството, те ще се приобщат към разследването на убийството“, каза главният секретар.
Младен Маринов изтъкна, че към момента данните говорят за един извършител на ужасяващото престъпление. Той обаче призова да се изчакат окончателните резултати от експертизите, които да потвърдят или отхвърлят дадена хипотеза.
„Мотивите му? Работим в тази насока, разпитваме хора, които са го познавали, познават поведението и начина му на живот, има иззет компютър, който е ползвал, от него ще установим каква дейност е извършвал и контактите му“, подчерта Младен Маринов.
„Експертизите в момента започват, нека да приключат. На всички, които сега се правят на гадатели и врачки – не трябва да се спекулира бе данни и експертизи“, призова главният секретар.
За Росен Ангелов той каза, че е работил като общ работник в строителството, „работил е в автосервиз, предимно се е занимавал с железария, но нищо трайно, без да се осигурява, незаконно се е прикачил към електроснабдяване“, разкри Маринов.
Той съобщи още, че е имало поне 10 сигнала за движение в района, на които са реагирали термокамерите, ползвани за издирването на Росен Ангелов.
„Да, имаше засечени движения, но това бяха собственици на имоти“, заяви Маринов. „Вечерно време оставаха термокамерите, имаше ударни групи, които проверяваха всички засечки – общо 10 такива случая, включително и снощи за собственик, отишъл да си нагледа имота“, поясни главният секретар.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране