15.02.2017 | 21:36
На изборите: В София Бойко Борисов се изправя срещу Нинова
Бившият премиер ще води листата на ГЕРБ и в Пловдив - срещу социолога Иво Христов от БСП

Бойко Борисов (ГЕРБ) и Корнелия Нинова (БСП) ще влязат в директен сблъсък на извънредните парламентарни избори на 26 март. Макар от ГЕРБ още да не са обявили официално водачите на своите листи, вече е ясно, че двамата партийни лидери ще се изправят един срещу друг като №1 в листите в 25-и МИР в София.  Очаква се Борисов да оглави още една листа на ГЕРБ – в Пловдив-град, където БСП противопоставя социолога Иво Христов.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще води листите в Благоевград и Велико Търново, където пък БСП изпраща съответно журналиста Тома Томов и бившата световна шампионка по стрелба Весела Лечева.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев, по всички личи, също ще оглави две листи – тези в 23-ти МИР в София и в Габрово. Негов противник в столицата ще е Жельо Бойчев, а в родния му град – Кирил Добрев.
Още един бивш министър на ГЕРБ вероятно ще оглави две листи. Владислав Горанов ще води в 24-и МИР в София и в Силистра. В столицата противник ще му е актьорът Стефан Данаилов. Във Варна пък Данаилов ще се изправи срещу Лиляна Павлова

В Бургас начело на листата на ГЕРБ застава Ивелина Василева срещу социалиста Петър Кънев. Не са изключени и нови лица в листите на ГЕРБ – като политолога Антон Тодоров и бившия конституционен съдия Георги Марков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране