12.01.2018 | 0:01
Най-богатата жена в Китай спечели $2 млрд. за четири дни
Компанията й се занимава със строителство на луксозни жилища

Най-младата милиардерка в Китай Янг Хюйян увеличи богатството си с $2.1 милиарда за четири дни и стана петият най-богат човек в страната, предаде агенция Блумбърг. Причината за това е продажбата на контролния пакет акции в Country Garden Holdings, притежаван от 36-годишната Хюйян – сделка, увеличила богатството й на 26.5 млрд. долара.

Компанията е известна със строителството на луксозни имоти и един от големите печеливши от строителния бум в Китай. През 2005 г. нейният баща, основал компанията през 1992 г., й прехвърли контролния пакет, за да развие тя уменията си в качеството й на „на приемник на интересите на фамилията“.

За 2017 г. бизнесдамата влезе в списъка на Forbes на предприемачите с най-бързорастящо благосъстояние. Още преди продажбата обаче акциите на Country Garden увеличиха стойността си със 7.4% на борсата в Хонконг, отбелязвайки ръст от 17% на годишна база. Компанията обяви за продажби от 550.8 милиарда юана ($85 милиарда) за изминалата 2017 година, което е над таргета й от 500 милиарда, за който беше съобщено през август м.г.

сподели ме


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране