23.03.2018 | 22:14
Националите загубиха от Босна и Херцеговина с автогол в Разград
Някои неща се получиха, други - не толкова, анализира селекционерът Хубчев

Българският национален отбор по футбол загуби първия си мач за 2018 г. Селекцията на Петър Хубчев отстъпи с 0:1 пред Босна и Херцеговина в приятелски мач, игран пред почти празни трибуни на ст. „Лудогорец Арена“ в Разград. Единственото попадение в срещата бе автогол на Васил Божиков в 20-ата мин.

Това бе първи домакински мач на „трикольорите“ извън София от повече от 10 години. За последен път представителният отбор на България игра в провинцията на 22 август 2007 г., когато под ръководството на Димитър Пенев тимът ни загуби с 0:1 от Уелс на ст. „Лазур“ в Бургас.

Днес Хубчев заложи на схема 3-5-2 с Пламен Илиев на вратата, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков в защита, Михаил Александров, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Георги Миланов и Петър Занев в халфовата линия и Ивелин Попов и Спас Делев в нападение.

Пропуски пред вратата на гостите направиха Делев, Миланов, Александров. Босненците пък успяха да се разпишат още при първата си атака, след като при центриране отляво по земя Кенан Кодро и Божиков се хвърлиха едновременно с шпагат в малкото наказателно поле и топката се отклони от ръката на българския бранител в мрежата зад Илиев.

„Като желание и отделни моменти през първото полувреме мисля, че можем да бъдем доволни, но през второто полувреме не бяхме много добре – анализира след мача Хубчев. – Ако знаехме откъде дойде разликата в двете части, нямаше да я допускаме. С новата схема искахме да видим някои неща как ще се получат и мисля, че бяха полезни.“

В самия край на мача нашите останаха с десет души заради глупаво изкаран втори жълт картон от резервата Мартин Райнов. При разбъркване пред вратата на босненците в 87-ата мин. капитанът на „Берое“, който вече имаше официално предупреждение, се опита да вкара гол с ръка.

„Доволен съм, че бяхме агресивни, взимахме топката в тяхното поле. Някои неща се получиха, други – не толкова. Много съм доволен, че успяхме да играем тази контрола, за да се изпробва новата схема. Аз изхождам от футболния интелект на играчите и мисля, че ще продължим с тази тактика. Ще има промени за мача с Казахстан по отношение на подреждането. Ще видим и дали някой има физически проблеми.“

След три дни предстои втората контрола на националите – в понеделник (26 март) „лъвовете“ излизат срещу тима на Казахстан със селекционер Станимир Стоилов на ст. „Панчо Арена“ във Фелчут (Унг).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране