08.05.2017 | 20:14
Недей, шe ми сe смеят всички набори!*
Стъпките на дневалния

Патриотите поставиха като тема връщането на наборната военна служба и военното обучение. Много хора определиха това като „тема наужким“ – говори се, колкото да потракат челюстите. Темата наистина прилича на движение от сорта на двупосочния „Балканджи Йово“; този клетник периодично го „махат“ от учебниците, шуми се три дни и Бойко Борисов лично връща балканджията, водейки го за отрязаната ръка.

***

Тук не вземаме отношение по същество, а както обикновено разглеждаме въпроса естетически. Гледахме по телевизора млад политик каракачанист от Пловдив да защитава патриотичната идея. Неговото име е Александър Сиди, завършил е математическа гимназия и право, в казарма не е ходил, щото е набор 1981. Баща му е евреин, самият Александър казва за себе си, че обожава да разказва еврейски вицове.

Без да правим вулгарни коментари, ще си позволим да отбележим, че патриотите са избрали най-неподходящия като излъчване младеж за тая работа.

***

В същото предаване, където се запознахме с Александър Сиди, контраагитация провеждаше адвокат Николай Хаджигенов. Той пък смята, че това са пълни глупости, на България даже много-много не й трябва армия, щото с нея и без нея – все тая. И понеже се заговори за политиката на Швеция в сферата на отбраната (шведите се превъоръжават, качват военните разходи и междувременно си шиткат старите самолети – току-виж и при нас дошъл някой стар „Грипен“).

Тук адвокат Хаджигенов направи блестящ логически лупинг и заяви следното (пред НТВ).

Николай Хаджигенов: …Ние верно ли се сравнихме с Швеция и Австрия, че не се сещам?!… Нали така?… Току-що сравнихме вафла с тротоар, щото нямаме нищо общо. Първо, това, Швеция имат причина и тя е изтъкната по медиите. Те граничат с Русия, а Русия е агресор, това е причината…

Глас: А Турция не е агресор?

НХ: Ами всъщност аз, понеже стана въпрос за Турция многократно, ще ви дам отговор на въпроса защо Турция не е агресор към България. Първо, Бойко не е отменил доктрината „Дюнер“ – поне половината дюнери у нас са турски, така че тук проблем няма. Второ! Никога досега нито един турски султан не е имал по-верен васал от Бойко. Той наруши всеки един закон, отвличаше хора по улиците, прави каквото иска султанът, както го поиска и когато го поиска. Тоест аз не виждам проблем с Турция! И така. Така че – това е положението.

* Заемка от „Ъпсурт“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране