21.05.2016 | 11:45
Нинова нападна Борисов, щяла да събаря управлението
Червената лидерка прекъсва връзките с АБВ
„Управлението на Бойко Борисов е опасно, ГЕРБ е нашият политически противник . Не преговаряме с Борисов за общо управление“. Това беше първият мит който обяви, че ще развенчае новият лидер на БСП Корнелия Нинова на първото заседание на новоизбрания национален съвет на партията, който се провежда в момента. Нинова повтаря тази мантра откакто е избрана, тъй като смята, че по този начин ще успее да вдигне духа на левицата, който от няколко години е заспал и по всичко личи, че няма събуждане.

Днес тя ще избере изпълнително бюро, съвети и комисии на партията, както и техните ръководства. В кратката си реч Корнелия Нинова обяви, че другият мит който иска да развенчае е предкогресните и следконгресни договорки с АБВ. Тя ги нарече част от статуквото и посочи, че БСП е опозиция на това статукво.

„Опозиционността на АБВ издържа три дни и се оказа, „преоблякъл се Илия пак в тия”, заяви Нинова по повод подкрепата на депутатите на Първанова за новия социален министър Русинова. Червената лидерка призова с аплом членовете на националния съвет още утре да тръгнат из страната и да вдигат партията за предсрочни парламентарни избори.

Тя каза, че могат да разговарят с всички ляво ориентирани и мислещи политически сили, но без да търпят менторски тон, размахване на пръст и лидерство, към което БСП да се присламчва. И допълни, че една от първите основни задачи на новото ръководство е да започне разговори с всички ляво ориентирани граждански структури. След две седмици Нинова се зарече депутатите от БСП да внесат в Народонто събрание първите антимонополни закони, а още другата седмиа да започнат да изграждат алтернатива на България, чието олицетворение бе БСП.

Тя заяви, че от тук нанатък изпълнителното бюро ще прави изнесени заседания в страната и първото ще бъде в Благоевград, а на следващото заседания да направят вътрешнопратрийно допитване как да действат на президентските избори.

„Никакви задкулисни игрички с които да ни вкарват в задкулисието”, призова Нинова. „До тук с приказките трябва да изградим нова държава и да покажем какво може БСП, „На работа другари“, приключи тя около пет минутната си реч, като по всичко личи, че още не се е събудила за реалността.

След което социалистите по стар навик закриха следващата изборна част на заседанието си, но преди това Нинова обеща че това може би ще бъде за последен път и от тук нататък тези заседания ще бъдат открити за журналистите и съответно за обществеността. Тя обеща също така, след като днешния избор приключи да направи изявление. Още в началото на заседанието бившият лидер на БСП Михаил Миков седна на крайния стол на предпоследния ред от където изслуша и речта на наследницата си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране