05.02.2016 | 22:33
Нинова пита Цачева защо крие Борисов от контрол
"Срам ме е, че това нещо зад мен е председател на Парламента!, пише социалистката

Директен спор между депутатката от БСП Корнелия Нинова и шефката на Народното събрание се разрази в пленарната зала заради системното отсъствие на премиера Бойко Борисов от участие в парламентарния контрол. Нинова беше заплашена от Цачева, че ако не спре да настоява, ще я изгони от заседанието.

Спорът продължи и когато Цачева изключи микрофона на лявата депутатка. Според изнесената статистика, от 71 зададени към него въпроси, 51 са върнати от шефа на НС, защото не били от неговата компетентност.

Нинова обясни, че подобно е положението с въпросите, зададени от опозицията и към министрите – от 48 питания са отхвърлени 31. Тези данни вбесиха Цачева и тя обяви, че лявата депутатка нарушава процедурата, а казусът вече бил изяснен на Председателски съвет в парламента. В подкрепа на Корнелия Нинова се изказа и Атанас Мерджанов, който обвини Цачева в „тенденциозно поведение и системно криене на премиера“.

„Срам ме е, че това нещо зад мен е председател на Парламента! То бива, бива, но такъв слугинаж е позор. Министър-председателят мишкува, а Народното събрание му слугува. Защо го твърдя: Българи, ето част от темите, по които премиерът ни не е компетентен: Програма за управление на правителството, реформи в здравеопазване, контрабанда, споразумение за отбрана на страната, бежанска вълна към България, дългът от 16 млрд.лв., харченето на 2 млрд. лв. от бюджета лично от него и т.н. По тези въпроси той се крие, а тя жуми и ако им развалиш жмичката, почва да плаши. Но не нас, а гаргите“, написа по-късно Корнелия Нинова във фейсбук профила си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране