08.12.2016 | 0:01
Нов закон за хиляди „активни борци“: Дават 350 лв. допълнителна пенсия за поборници срещу комунизма
Извън това, репресираните ще имат правото на "еднократно обезщетение", искат депутатите Митоди Андреев, Мартин Димитров, Петър Славов и Вили Лилков

Нови стотици милиони левове ще идат у правоимащи, ако парламентът приеме поредния закон на очевидно психично неуравновесения депутат Методи Андреев. Отново в компания са му старите дружки – Мартин Димитров, Петър Славов и Вили Лилков. Този път става дума за промени в Закона за реабилитация на репресирани от комунизма, които драстично разширяват понятието кой е репресиран. За репресирани ще се водят вече някакви двойкаджии, които са изключени от университета, но са се самообявили за жертви на режима. Между другото по подобна схема, паметникът на жертвите на комунизма пред НДК е пълен с имена на криминални престъпници, убийци и изнасилвачи.

Сега Митодиту е намислил да раздава пенсии за наша сметка едва ли не на всеки, който се обяви за жертва на комунизма. И не само това, но въпросната пенсия ще могат да я поискат дори наследниците на „жертвата“. А размерът и ще е колкото средната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Т.е. около 350 лв.  Въпросната пенсия е съвсем отделна, и би била добавка към друга пенсия, която съответният човек би получил.

Извън това, репресираните ще имат правото на „еднократно обезщетение“.

Да припомним, че компенсациите за репресираните от комунизма бяха първи приоритет на първото „демократично правителство“ на Филип Димитров. Насред икономическа криза и нужда от реформи, както и при обедняло население, те се втурнаха да правят реституция, и да изплащат реки от пари на всевъзможни репресирани. Историята с активните борци се повтори, но в много по-голям мащаб, и всевъзможни активисти на сините и всякакви безделници се сдобиха с обезщетения, докато народът им гладуваше реформите.

Сега този закон, който вече е поизчерпил смисъла си, се разширява, и отново всякакви идиоти на тема „комунизъм“, ще се сдобият с пенсии, на гърба на тия дето реално са бачкали – и през комунизма и след него.

2 коментара

  1. KK каза:

    Репресирани от комунизма има но са много малко измежду живите и в България, повечето са избити,друга малка част са успели да напуснат страната.При комунисзма тези малцина хора(врагове на народа) нямаха работа, не можеха да учат в Уноверситет, не можеха да бъдат на ръководни длъжности и това е след като си успял да излезеш жив и с разбито здраве от лагерите и затворите, да пенсия е нужна след като си прекарал 5.10.20 години в затвор и не са ти дали да работиш, нама и как да имаш стаж за пенся, нищо че си работил 3 пъти повече и по тежка работа из лагерите и затворите.

  2. Bedna, bedna Balgaria каза:

    Справедливо е жертвите да бъдат обезщетени. Даже в Русия го направиха още по времето на Горбачов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране