23.04.2017 | 0:01
Нова тв уволнява Дарина Сарелска
Задълженията на прочулата се с корупционнтите практики тв продуцентка ще бъдат поети временно от заместничката й Красимира Кръстева или от продуцента на „Новините“ Цветомир Семов

Главният изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“ Дидие Щосел уволнява директорката на Дирекция „Новини и актуални предавания“ Дарина Сарелска заради невиждания скандал, в който забърка Нова телевизия през последната седмица. Журналистът Васил Иванов я обвини в цензура, прикриване на корупция на нейни роднини от Златоград и изпълнение на политически поръчки на ГЕРБ.

Дидие Щосел е съобщил решението си за рокадата на председателя на Съвета на директорите на Нова телевизия Силва Зурлева. Според източници на МИГNews от медията, Сарелска ще бъде отстранена от поста в средата на следващия месец, а нейните задължения ще бъдат поети временно от заместничката й Красимира Кръстева или от изпълнителния продуцент на „Новините“ Цветомир Семов. През това време Щосел е възложил на Зурлева да търси титуляр за Дирекция „Новини и актуални предавания“.

Дарина Сарелска ще бъде уволнена тихомълком, след като скандалът около нея утихне. Целта е по този начин медията да не оставя впечатление, че е знаела или е толерирала корупционните й практики и налаганата цензура в новините и публицистиката на Нова тв. Обсъждани са и варианти невзрачната и никому неизвестна доскоро продуцентка не бъде изхвърляна изцяло от медийната група. Силва Зурлева се застъпила за нея, като предлагала да бъде преназначена за обикновен редактор „Новини“.

Преди седмици шведско бизнес издание съобщи, че MTG продава медийния си бизнес в България. Информацията не е потвърдена официално от компанията, но в медиите се споменава сумата от 100 млн. евро за цялата медийна група, включваща няколко тв канала, радио, новинарски сайтове и други. Неофициално се твърди, че „Нова броудкастинг груп“ ще бъде купена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а „лицето“ на сделката ще бъде именно Дидие Щосел. Доказателство, че Борисов работи по сделката са нервните му изблици през последната седмица, в които той обясняваше, че няма нищо общо с „никакви телевизии“ и най-вече с Делян Пеевски, който представлява бизнес интересите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

5 коментара

  1. Анонимен каза:

    зурлева е работничка на бай х

  2. До запознат каза:

    Борис Луканов, цървул смотан-БЕГОМ МАРШ от този сайт. Цървулан мизерен

  3. Запознат каза:

    Това са пълни глупости. Ще сезирам Нова ТВ за тази статия и съм убеден, че едно дело за клевети и лъжи ще ви дойде много добре на мизерното сайтче.

  4. JOker каза:

    A Бай Хуй имал нервни изблици, когато се спомене, че купувал Нова… яко.

  5. калоян каза:

    Ще си имаме и автентична тиквена телевизия!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране