09.08.2018 | 16:49
Очите, Бенчев и Узун арестувани в разгара на оргия

Една от дамите, участвали в забавата, е прокурорска дъщеря

Митьо Очите, Бенчо Бенчев и Несрин Узун са арестувани от турските власти по време на оргия в хотел „Рамада“ на истанбулския площад „Таксим“, научи „Галерия“ от източник, запознат с разследването.

В петък късно през нощта ченгетата атакували стаята, в която са регистрирани общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Турските полицаи вече знаят от българските, че с тях е издирваният Димитър Желязков – Митьо Очите. И той наистина е вътре, където са Бенчев и Узун. Един е бил наметнат с хавлия, друг – по боксерки. В луксозния апартамент обаче имало две дами. Те са изведени с наведени глави. Едната е дъщеря на прокурор. Тя е близка на Митьо Очите от няколко месеца и в Бургас не е тайна връзката им. Другата е доведена от хотела от Узун. Шофьорите на Бенчев и Несрин Узун са били настанени в обикновена двойна стая, докато босовете им играели в сцени, досущ като във филм за възрастни.

Акцията срещу бандата на Митьо Очите била планирана така, че да стане ясно за връзките му с политиците и бизнесмени Бенчо Бенчев и Несрин Узун, твърди още информаторът на „Галерия“. Разследващите изчакали подходящия момент. Атакували хората на Очите, когато разбрали, че той, Бенчев и Узун ще пътуват зад граница, и всичко било под контрол през цялото време. Нямало как Желязков да избяга като Братя Галеви. От 2016 е бил на СРС-та, които показали скандални подробности от страстването на подземния свят, бизнеса и политиката по Южното Черноморие.

Така в края на юли от МВР и Прокуратурата научили, че Очите и Бенчев планират пътуване до Турция, но през Гърция. В Истанбул щял да ги чака другият от ВИП групичката – Несрин Узен.

На 2 август Митьо Очите, любовницата му и Бенчо Бенчев вече са в Гърция и пътуват за границата с Турция. Влизат там точно в 19 часа. Няколко часа по-рано Митьо Очите е обявен за издирване в цяла Европа, показва проверка на „Галерия“. Движението на Очите и Бенчев било следено през цялото време. От границата с Турция компанията се отправила към Истанбул. Бенчев направил предварително резервация на свое име в хотел „Рамада“ на площад „Таксим“. Мястото е известно с това, че през 2013-а там се проведоха атиправителствени протести с ексцесии. Оттогава всички обекти, включително и хотел „Рамада“, се контролират от турската специална служба МИТ. В хотела дори сервитьорките и камериерките били агенти, които носят информация. Още на 3 август българското МВР се свързало с колегите си от Турция. Било въпрос на минути да се локализират беглецът и спътниците му.

Връзката на Бенчев и Очите става официална през март 2016 г., когато Бенчев влиза като съдружник в охранителната фирма „Аркус Сигурност Бургас“. Тогава най-голям дял от фирмата има Александър Алексиев-Японеца. Той беше убит на 8 юни 2016 г. при престрелка между Митьо Очите и Божо Кравата в „Слънчев бряг“. Следва софийската „Аркус“, сочена за собственост на Златко Баретата. По-малък дял има бившият военен Георги Дросев и бившият шеф на криминална полиция Бургас – Иван Владимиров. Владимиров е и управител на „Аркус Сигурност Бургас“. Точно с тази охранителна фирма Очите има договор като консултант, посочи самият той на делото срещу Божо Кравата. Клиент на фирмата, преди да стане съсобственик, е и самият Бенчев.

Митьо бил лицето на фирмата, страшилището, легендарното име. Уговарял е клиенти да сключват договори за охрана и е печелел процент от това съвсем легално, разказва още източникът на „Галерия“.

Другият заловен в хотел „Рамада“, Несрин Узун, е депутат от ДПС от 2001 г. до 2009 г. и още е член на Движението. Връзката му с Очите е покрай Бенчо Бенчев. Бенчев и Узун са приятели и бизнес партньори от много години насам. Имат три общи фирми. През 2016 г. името на Несрин Узун се появи в списъка с политици от ДПС, които имат забрана да посещават Турция.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране