18.04.2019 | 14:28
Опитва ли се НПО да оправдае Местан за катастрофата на „Маказа“?
Институтът за пътна безопасност (ИПБ) съобщи шокираща статистика за броя на пострадалите на това кръстовище, данните се оказаха манипулирани

Неправителствената организация Институт за пътна безопасност (ИПБ) изнесе шокираща статистика, според която на кръстовището за село Загорско и Джебел, където в неделя лидерът на ДОСТ Лютви Местан блъсна автомобила на семейство и уби 6-месечното им бебе, са станали 4 катастрофи с двама загинали и осем ранени само за три години. От ИПБ обвиниха АПИ, че едва ли не неправилно са проектирали кръстовището и посъветваха „дизайнът на този участък“ да бъде променен.

Флагман.бг се свърза с АПИ, за да провери действително колко са пътните инциденти, станали на това кръстовище, което съществува в този му вид от 2015 г. Статистиката е категорична – има само една катастрофа – тази в неделя с Лютви Местан. Данните, които ИПБ вади публично, са за целия път край Маказа.

„Кръстовището е проектирано, построено и сигнализирано по всички правила. Среднодневно през него минават по 5 хиляди превозни средства“, посочиха от АПИ , с което разбиха твърденията на НПО-то.

Ходът на ИПБ до голяма степен показа и каква ще е защитната теза на Лютви Местан. Адвокатите му най-вероятно ще се опитат да прехвърлят вината в регулацията на кръстовището. Уточняваме, че на мястото, където стана ПТП-о с Лютви Местан, има знак „СТОП“, който лидерът на ДОСТ не е спазил.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране