18.08.2017 | 12:28
Опровержение: Шефката на „Доверие“не получава 200 000 лв.месечна заплата
Димитър Манолов заяви, че нито веднъж не е споменавал името на Даниела Петкова в подобен контекст

Уважаеми читатели, в статия със заглавие: „Хората с две пенсии ще вземат по-малко от хората с една“, публикувана на 31.10.2016 г., отразихме твърдение на президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, изказано по време на семинар на тема: „(Не)адекватните пенсии: защо две пенсии могат да се окажат по-малко от една?“, че месечната заплата на Даниела Петкова, председател на УС на ПОК „Доверие“ е 200 000 лева и че не е съгласен това да става с парите за пенсии.

По-късно Димитър Манолов заяви, че в дискусията нито веднъж не е споменал името на г-жа Петкова и не носи отговорност за това, че нашият автор е разбрал и предал думите му по този начин.

Въпреки че сме убедени, че от контекста на репликата на г-н Манолов се разбира, че той визира именно това, което сме написали, след като г-н Манолов не застава зад думите си, смятаме за нужно да премахнем това твърдение.

Наред с това, г-жа Петкова недвусмислено доказа, че твърдението за 200 000 лева месечна заплата не просто не отговаря на истината, но и че получаваната от нея заплата е значително по-малка от посоченото число. Не отговаря на истината и твърдението, че нейната заплата се формира от пари за пенсии.

Редакцията приема за доказано, че информацията, която публикувахме в цитираната статия, относно възнаграждението на г-жа Петкова и начина за неговото формиране е невярна. Тъй като написаното в OFFNеws е цитирано многократно от други медии, публикуваме настоящото опровержение, като поднасяме искрените си извинения на г-жа Петкова.

Информираме своите читатели, както и медиите, ползвали ни за източник, че след една седмица, считано от днес, текстът в цитираната статия, който съдържа въпросната невярна информация, ще бъде заличени от съдържанието ѝ.

Следвайки принципите на етична журналистика, се обръщаме към медиите, които са се позовали на тази информация, изнесена по този начин са въвели в заблуждение и своите читатели, да коригират или премахнат това невярно твърдение и от своето съдържание. Ние ще се възползваме от правилата и процедурите, които предлагат Google и други търсачки, за да бъдат отстранени линковете, съдържащи тази информация.

Надяваме се на колегиално отношение и вярваме, че усилията за чиста медийна среда са общи и трябва да бъдат отстоявани във всички случаи, когато се докаже, че съдържанието на една новина не отговаря на обективната истина.

2 коментара

  1. Пантути каза:

    Заплагага ня тази красавица – тип Ангелкова не е 200 000 лева, а 199 000 лева. Моля, не ни въвеждайте в заблуждение !

  2. Шопа каза:

    Следвайки принципите на етичнта журналистика ? Манастирско-ливаден клошар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране