21.05.2018 | 19:54
От завист Борисов не пуснал нито един министър с Радев в Русия

Президентът Румен Радев е на работно посещение в Руската федерация днес и утре. Българският държавен глава се срещна първо с министър-председателя Дмитрий Медведев в Москва. За утре в сочи са насрочени разговорите му с президента Владимир Путин.

В делегацията на българския държавен глава няма нито един министър от кабинета „Борисов 3“. Правителствени източници съобщиха, че лично Бойко Борисов е наредил на министрите да отклонят поканата на държавния глава. Причината – завист, тъй като от близо година руският президент отлагал във времето неговата визита.

От българска страна в Москва са председателят на Групата за приятелство България – Русия в Народното събрание Красимир Велчев, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, „представители на местната власт, учени, общественици и културни дейци“, както и съпругата на президента Десислава Радева.

На 22 май в лятната си резиденция в Сочи руският президентът Владимир Путин ще приеме Румен Радев. След срещата между двамата те ще ръководят пленарните разговори на двете официални делегации и ще направят заедно изявление за журналистите.

Путин бе на посещение в България през ноември 2010 г., когато се срещна с премиера Бойко Борисов. Двамата са разговаряли няколко пъти след това, включително през март 2018 г., но не са се срещали лично. За Радев, представян в западни медии преди и след избирането му като „проруски кандидат“, това е първата среща с Путин, който е на власт вече повече от 18 години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране