Валери Симеонов подаде оставка!
Като причини той обяви "продължаващата медийна кампания"
06.12.2017 | 0:06
Овчаров: Нищо няма да излезе от ревизия на приватизацията, това е цирк
Нинова намери слабите места на Борисов, печели битки и продължава да върви нагоре, похвали лидера си бившият министър

Истината е една – проектът „Белене“ е необходим на България, за да покриваме нашето собствено потребление. Защото ТЕЦ-овете изчерпват вече своите ресурси. Трябва обаче да има политически консенсус по него, първо и второ – много ясен обществен контрол, за да не допуснем източване на средства. Ще бъде престъпление, ако се откажем от втора атомна централа, която е необходима и полезна за България. Това обяви в ефира на Би Ти Ви бившият енергиен министър Румен Овчаров.

По думите му проблемът не е бил никога в докладите, визирайки последния доклад на БАН, като припомни, че такъв доклад е имало и през 2011 и 2012, който е бил изключително позитивен. Но АЕЦ Белене беше спряна не защото няма добри експертни оценки, а по политическо решение и то на чуждо правителство, веднага след визитата на държавния секретар на САЩ у нас, припомни бившият енергиен министър и допълни, че не е реално „Белене“ да ни струва 10 милиарда Според неговите разчета реалната цена за реализацията на проекта е 4 милиарда.

Помолен да коментира горещата тема по ревизията на приватизацията, Овчаров изрази своя скептицизъм, че нещо ще излезе от „сериозния гняв“, който се надига в обществото.

Тук няма нищо сериозно, нищо няма да излезе от тази трънка. Целта е да бъдат ударени някои хора – някои от софийските приватизатори, като Прокопиев и кръга Капитал, и разбира се Корнелия Нинова. Това ще бъде цирк, нищо повече, отсече той и припомни, че той е бил един от хората, които твърде много са говорили и то критично за приватизацията още във времето, когато това се е случвало.

Що се отнася до това, дали БСП е реална опозиция, Румен Овчаров отбеляза, че до момента Нинова печели битки и трупа обществено доверие. Тя продължава да върви нагоре и да утвърждава партията като реална опозиция. Той бе категоричен, че няма никакви договорки с ГЕРБ и смята подобни твърдения на анализатори за неуместни.

Не виждам игра с ГЕРБ и не виждам как може да се случи. Нека анализаторите, които лансират подобни тези, да присъстват на едно от заседанията на ръководството на БСП и ще видят, че няма такава игра. Но у нас политическият живот не е съвсем нормален. Нинова напипа слабите места на Борисов и сега той търси механизми, за да я обуздае. Но на хората не им с тига стамо истерията ,критиката, на тях им е необходима визия за бъдещето, интересни идеи, усещане за сигурност. БСП започна да се оформя като лява алтернатива и това се вижда от нейната програма, но дали ще направим следващата крачка – да предложим реалните стъпки за реализирането на тази алтернативна политика, риторично попита Румен Овчаров.

социално споделяне


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране