15.05.2019 | 0:01
Панов: Главният прокурор е най-силната политическа личност в България
Трябва да се създаде процедура за разследване на обвинител №1

Главният прокурор в момента на практика е най-силната политическа личност в България. Това е споделил на срещата си с президента днес председателят на ВКС Лозан Панов. Румен Радев разговаря с него като част от консултациите във връзка с предстоящия избор на нов главен прокурор. Вчера държавният глава имаше разговор със Сотир Цацаров.

Панов е на мнение, че срещите, инициирани от Радев, са навременни и нужни. Обратната позиция изрази вчера Цацаров.

По думите на Панов изборът на главен прокурор е тема номер едно в съдебната система. Пред държавния глава той е повторил основни свои тези за реформа в съдебната система, включително и промяна в Конституцията.

Според него в момента на практика главният прокурор е най-силната политическа личност в България. Затова и трябва да се създаде процедура за разследване на главния прокурор, но тя да не обвързана с другите двама големи в съдебната система, смята Лозан Панов.

Шефът на ВКС заяви отново идеите си за промяна на Конституцията, включително и за промени в правомощията на главния прокурор, промени срещу монопола на главния прокурор и липсата на контрол върху правомощията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране