08.11.2015 | 20:28
Първанов се завръща, пак иска да е президент
Лидерът на АБВ вещае успех на партията си на изборите догодина

Бившият президент Георги Първанов пак щурмува „Дондуков“ 2. Днес той изненадващо обяви, че партията му АБВ вече гледа към вота за държавен глава догодина и дори си предвеща успех. Без да е казал в прав текст, че това означава със сигурност негова кандидатура за трети мандат, негови съпартийци и някои от бившите му другари в БСП разтълкуваха думите му категорично: Първанов пак иска да е президент.

„На президентските избори АБВ отива към победа“, обяви той и отбеляза, че партията има сериозен потенциал за това. Бившият главнокомандващ отново призова за взаимодействие между левите партии, а дори разшири кръга като включи и центристките формации към идеята си. Конституцията не е категорична дали Първанов отново може да се кандидатира за държавен глава. Затова юристите обясняват, че ще се наложи изрично тълкувание на конституционалистите, които да обявят дали е възможно и няма пречки той отново да заеме поста.

В кулоарите на Народното събрание от няколко месеца се коментира, че ако действително бившият президент отново реши да щурмува „Дондуков“ 2, той ще се яви на вота вероятно със социалния министър Ивайло Калфин. Той бе кандидат за президент на БСП през 2011 г., но загуби от Росен Плевнелиев. Иначе лидерът на АБВ коментира резултатите от местния вот, като разкри, че е доволен от представянето на кандидатите му.

„Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото“, коментира още той, но като размаха пръст, че няма да търпи високомерно поведение. Първанов има намерение да започне сериозен диалог с БСП до края на годината, за да не се губи време за сключването на евентуално коалиционно споразумение именно с цел президентските избори догодина.

2 коментара

  1. Боже каза:

    Ами, като унищожи БСП,сега се е запътил за още едно хотелче!

  2. Грую Уев каза:

    Значи Първанов ще стане отново президент, само когато аз стана президент на САЩ.Очаквам това да се случи най рано през 2215 година.Пожелавам му успех !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране