09.01.2017 | 0:01
Паси с опровержения: Гергана нямало да става еврокомисар, а Соломон не редял кабинет с Румен Радев
Всяка сутрин фиктивен собственик на вестник на ДПС трябвало да минава през детектор на лъжата

Семейство Паси опроверга бъдещо свое участие във властта. От няколко дни усилено се говори, че Гаргана Паси се гласи за министър в служебния кабинет и дори за еврокомисар, а съпругът й Соломон е главен консултант на ген. Радев при съставянето на новия кабинет.

Днес Гергана Паси написа следното във Facebook: „Падението на медиите през годините очевидно е взело такива размери, че вече е норма да се пише за живи хора, без дори да се потърси тяхната гледна точка.

И ако е възможно в замърсената медийна среда да бъде чута личната гледна точка, нека я споделя:

1. С мен не са водени официални разговори за пост в служебен кабинет или за еврокомисар.

2.Ако получа такова предложение – ще го отхвърля без колебание, поради изцяло лични причини.

ЧНГ на всички мислещи и четящи българи!! Нашият свят би бил различен, ако главните редактори минават през детектор на лъжата всяка сутрин“.

„Напълно невярна е информацията в медиите, че заедно с президента Румен Радев участвам в съставянето на служебния кабинет. Така нейният съпруг и бивш министър на външните работи Соломон Паси коментира пред Епицентър.бг слуховете, че новоизбраният държавен глава се е допитвал до него, кого да назначи във временното правителство, което трябва да подготви и проведе предсрочните парламентарни избори. „Напълно невярно е. Авторите на въпросната статия не са ми се обаждали“, повтори Соломон Паси.

В публикациите в медиите дори се твърди, че лично той е препоръчал Огнян Герджиков за бъдещ служебен премиер. „Никого не съм препоръчвал на президента за нищо и не участвам в съставянето на кабинета“, категоричен е бившият министър на външните работи. Той допълни, че президентът Румен Радев сам ще подбере и назначи министрите в служебното правителство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране