16.05.2019 | 15:30
Пенкилерът Марешки – гамен за евтина политическа употреба
Бизнесменът счупи политическия спектър от силовите упражнения да подаде носа си над повърхността

Ако има роден политик, за когото да важи „вълкът козината си мени, но нрава не“, то това несъмнено е Веско Марешки. Днес въпросният господин се заявява като радетел за традиционните ценности, за борец срещу либерализма и кривите му ценности.

Преди година, обаче, антилибералният Марешки публично обяви, че ще подкрепи Истанбулската конвенция – наполовина, каквото и да значи това. Не на либерализма, да на джендърството, артикулира „възгледите си“ Марешки.

Изненада ли е това ? Не, разбира се. Представящият се като крайнодесен днес Марешки, ратник срещу либералните ценности в Европа, създаде през 2007г. т. нар Либерален алианс, днес известен ни като ПП Воля. Това ще да е някакъв странен политически мелез, антилиберален и антиглобален лидер на Либерален алианс – гарантирано от Марешки.

Това е само част от хамелеонският порив на Марешки в родната политика. Днес той подхвърля гръмки изказвания и фрази срещу левите в Европа, срещу социалистите, които прокарвали политики, разбиващи ценностната система на Европа и нейните граждани.

Нищо че води сиромахомилска кампания с фокус върху бедните – спирал грабежа, продавал им евтини горива и хапчета. Неузрелият либерал Марешки, самопровъзгласил се „десен политик“, на местните избори през 2011г. бе подкрепен от широка гама леви политически партии, сред които ПД „Социалдемократи“, Българска социалдемокрация – Евролевица и други подобни организации, които са радетели именно за „европейските“ ценности, които днес Веско Марешки отрича.

Същият Марешки, който влезе в Народното събрание като проевропейски политики, евроатлантик, докато не се изпъчи на Червения площад, където заклейми Европа и НАТО.

Днес той продава своя политически продукт като родолюбив, като истински и атвтенчино родолюбив, роден политик, крайнодесен деец, приближен до т. нар. крайни националисти.

Вероятно в този контекст „истинският родолюбец“ Марешки включи в листата си антиевропейски, антибългарски, протурски политик, гордо представящ себе си за почитател на политиката на турския диктатор Ердоган. „Родолюбецът“ Марешки и Ердоган ? Да, защо не, стига политическата игра да върви и колелото да се върти.

И каква излезе тя ? Ами такава, имаме на сцената фигура, която е завършен политически хамелеон.

Тръгнал като либерал, подкрепен от социалисти, узрял десничар, еволюирал в родолюбец, работещ рамо до рамо с родните мекерета на Ердоган. И всичко това не може да скрие манталитета на средностатистически гамен.

Няма да е лъжа, ако за финал се обобщи, че Марешки счупи политическия спектър от силовите упражнения да подаде носа си над повърхността.

Тотална безпринципност, смяна на политически възгледи, прегръдки с врагове на България, всичко това с една цел – да е в играта…

Не, благодарим, г-н хамелеон!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране