Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Плевнелиев на президента: Радев е популист, опитва се да раздели ЕС

share

Президентът Румен Радев трябва да се определи, а не да стои разкрачен – дали е с Русия или с Европейския съюз. Това каза бившият държавен глава Росен Плевнелиев в предаването „Лице в лице” по bTV.

Според него ако настоящият президент продължи да се държи по същия начин, няма да има тежест в ЕС. „Ако реши да върви на изток, трябва да се определи.

Плевнелиев каза още, че „не един и двама президенти” са му звъняли да му кажат, че Радев се опитва да разделя в ЕС. „Едно от нещата, които казаха е, че Радев говори едно с тях на четири очи, а се случва съвсем друго на гласуванията по повод санкциите срещу Русия”, поясни Плевнелиев. Той не пожела да каже точно с кой е разговарял.

Той критикува и изказването на Радев, че от срещата с руския патриарх Кирил няма протокол. „Държавността започва от президентската институция, която е гарант за баланса и спазването на правилата от всички. Когато президентът не води протокол от срещата с патриарха, когато българският президент коленичи и целува ръка, това тотално разрушава устоите на българската държавност”, коментира Плевнелиев. Той коментира също, че „Радев бос, по мускули, по потник, роклята на първата дама” също са неща, които не помагат на българската държавност.

Ударите в Сирия

„Съюзниците удариха с пълно право. Трябва да е ясно, че когато се използват химически оръжия, трябва да се носи отговорност”, коментира Плевнелиев. Според бившия президент следващ удар е възможен ако отново се използва химическо оръжие. „Но най-отговорно заявявам, че не сме в трета световна война, нито в нова студена война”, коментира Плевнелиев. В същото време той подчерта, че ситуацията в момента повече прилича на времето преди Първата световна война и коментира, че световните сили трябва да внимават да не започне нов конфликт по случайност.

бутони за споделяне

Етикети:

3 Comments

 1. Ванков 17.04.2018

  Конституцията отрежда пет годишен мандат на българският президент.Да си представим хипотетично,че това чучело беше останал за още пет години на „Дондуков“-2.Сергей Бубка,световен шампион по овчарски скок,нямаше да може да прескочи л….та,които щеше да произведе това недоразумение.Карикатурно,приличащо на лош цирк,се управляваше президентството ни,една от най важните институции в държавата.Да благодарим още веднаж на конституцията ни.

  Отговор
 2. пацифист 17.04.2018

  „Радев бос, по мускули и на лоста..“ Ами мъж е, може го! Не путьо като теб!Чехлю….

  Отговор
 3. „Радев бос, по мускули, по потник, роклята на първата дама също са неща, които не помагали на българската държавност“,а осеменяването на „бръмчалки“от бивши „прецеденти“ издигат държавността в България до небесата!Горката ни държавица!

  Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.