16.07.2017 | 14:58
Почина майката на Росен Плевнелиев
До последно Славка живееше в Благоевград , а синът и Румен се грижеше за нея

Почина майката на президента Росен Плевнелиев – Славка.  Тя бе дългогодишна учителка в Математическата гимназия в Благоевград, която е завършил и Росен Плевнелиев. До последно тя живееше в Благоевград , а синът и Румен се грижеше за нея.

По-рано тази година Славка Плевнелиева влезе в столична болница, след като се почуства зле. След консултации  бе установило,че възрастната жена вероятно е получила инсулт. В края на септември миналата година майката на Плевнелиев стана жертва на нагло престъпление.

Обирджия задигнал първо 500 лева и после още 100 лева от дома й в центъра на София. Мъжът се представил за служители на ВиК, който уж бил пратен да събира пари за смяна на щранговете. Славка Плевнелиева го пуснала в дома си и му платила за услугата – 500 лв. Тогава крадецът видял къде възрастната жена държи парите си. Той помолил за чаша вода и успял да вземе още 100 лв.

След това избягал. Майката на президента подала сигнал на телефон 112.  Според полицията измамата няма нищо общо с известния наследник на Славка. Самата схема е популярна, редовно в нея хората изгарят с до 10 хил. лв.  Славка Плевнелиева е дългогодишен учител в Гоце Делчев, а след това – в математическата гимназия в Благоевград.

На 24 май миналата година тя бе наградена от сина си с грамотата учител – ветеран. Тя бе сред 59 -те български учители и директори на училища, които бяха отличени със статуетки, дипломи и грамоти в XIX Национален конкурс “Учител на годината”, организиран от Синдиката на българските учители.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране