09.08.2017 | 0:01
Полицаи нахлуха в циганска махала и биха 100 цигани след зверско изнасилване във Варна
Маскираните ченгета са пристигнали около 13 ч. вчера с микробус и мотори и са започнали да удрят наред, включително жени и деца без да дадат обяснение
Снимка: Архив

Жители на ромската махала на варненското село Каменар съобщиха, че вчера полицаи с маски са пристигнали там и са нанесли побой на над 100 души. От полицията отрекоха. Обстановката в селото е спокойна, предаде БНР.

Потърпевшите твърдят че маскираните полицаи са пристигнали около 13:00 ч. с микробус и мотори и са започнали да удрят наред, включително жени и деца без да дадат обяснение за причините за агресията.

От Окръжната дирекция на МВР във Варна категорично отричат. Кметът на селото Светослав Райков изтъкна, че пред една от къщите е имало камера и инцидентът е заснет. Много от хората в махалата са снимали с телефоните си инцидента. Райков ще иска пълно разследване.

Местните предполагат, че инцидентът е свързан със съобщението на МВР от днес, че жена на средна възраст е била изнасилена тази сутрин на ул. “Струга“ в областния град.   Тя е настанена в болница без опасност за живота и е дала на разследващите бегло описание на извършителя. В момента са задържани 10 души.

Хората в Каменар предполагат, че извършителят е бил ром и се провежда “профилактична акция“ не само в Каменар, но и в ромските махали в “Аспарухово“ и в “Мацуда“ и до стария хлебозавод.

Екип на Спешна помощ се е отзовал на сигнал за побой в Каменар, подаден на тел. 112. След като е останала няколко часа там, линейката се е върнала празна, заяви пред Дарик д-р Антоанета Касабова. Тя твърди, че пострадали няма, или поне такива, които да имат нужда от хоспитализиране.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране