09.12.2017 | 0:01
Прокуратурата и МВР отричат да са иззели над 200 хил. биткойна
Според съобщението на SELEC при операцията са намерени и иззети витруални портфейли с криптовалутата

Прокуратурата и МВР не са иззели биткойни. Това заяви ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Според информация на „Бивол“ криптовалутата е била иззета при операция през май. Става дума за 213 519 биткойна. За операцията съобщава на сайта си и Центърът за правоприлагане в Югоизточна Европа SELEC, както и сайтът coindesk. com.

На 19 май от спецпрокуратурата съобщиха, че заедно с ГДБОП провеждат мащабна операция срещу престъпна група с участието на хакери, които създали „зловреден софтуер, който чрез въвеждането му в компютърни информационни системи на Агенция Митници осигурява отдалечен достъп до митническите информационни системи“. Според съобщението на SELEC при операцията са намерени и иззети витруални портфейли с криптовалутата, които са били на основните заподозрени.

От българските власти обаче отричат да са изземали биткойни. „По това дело няма иззети биткойни. Към момента делото е на производство в специализираната прокуратура, разследва се от следовател, назначени са експертизи, компютърни и всякакви други, включително и такива, които ще бъдат изготвени в САЩ. И след изготвянето на експертизите, имам уверението на прокурорите, че в максимално кратък срок ще бъдат конкретизирани обвиненията и ще бъде внесен в специализирания съд“, заяви Гешев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране