21.05.2019 | 0:01
Путин „шамароса“ украинския президент
Ще има ли диалог между Киев и Москва?
Запитан дали Владимир Путин ще поздрави новия украински президент Владимир Зеленски по случай встъпването му в длъжност, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че руският държавен глава няма подобни планове.Президентът Путин ще поздрави президента Зеленски за първите успехи при уреждането на вътрешния конфликт в Източна Украйна, както и при първите успехи в нормализирането на руско-украинските отношения, каза Песков, цитиран от ТАСС.

Популярният комедиен актьор и телевизионна звезда Владимир Зеленски встъпи днес в длъжност като президент на Украйна. На церемонията по встъпване в длъжност Зеленски обеща да спре войната в Източна Украйна срещу проруските сепаратисти и обяви, че разпуска украинския парламент, чиито сегашни членове според него са заинтересувани единствено от собственото си обогатяване, и свиква предсрочни парламентарни избори.

Зеленски заяви пред парламента, че основната цел на президентството му ще бъде постигането на мир в Източна Украйна, където правителствените войски се сражават с проруските сепаратисти от пет години. Новият президент отбеляза обаче, че диалог с Русия ще има единствено след връщането на принадлежащи на Украйна територии и на украинските военнопленници. Когато засегна в речта си диалога с Русия, Зеленски заговори на руски език.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране