31.10.2018 | 16:41
Радев: Акции в България много, но присъди – малко
Самодоволството на Бойко Борисов на фона на милионите бедни и унизени не е уместно

Президентът Румен Радев обяви, че на „Дондуков“ 2 са получавани сигнали за работата на Агенцията за българите в чужбина и в тази връзка той е водил разговори с ДАНС и прокуратурата.

„Акции много, но присъди малко в България. Рано е да давам оценки. Това можем да направим, след като обвинението бъде успешно защитено в съда. При всички положения разследването и пресичането на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи публичния ресурс, е задължително условие за оздравяване на държавността“, каза Радев по повод акцията на спецпрокуратурата.

Президентът отказа да коментира политическия отзвук, посочвайки, че „не влиза в кухнята на управляващата коалиция и на която и да било партията“. Според Радев, за да има успешна борба с олигархията, правораздавателните органи не трябвало да се влияят от политическата конюнктура и „да бъдат подвластни на закона, а не да навлизат и в икономическия, и в политическия периметър на управляващите“.

Държавният глава изказа несъгласие с твърденията на премиера Бойко Борисов, според когото „България никога не е била в толкова добра кондиция, както сега.“

„Аз мисля, че цифрите, които са жизненоважни за българските граждани, не са в полза на управляващите“, каза Радев във връзка с призива на Бойко Борисов критиците му да говорят с конкретни данни и цифри.

„Самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно. И преди да развее своя оптимизъм, нека правителството прочете демографските статистики, криминалните хроники, да се запознае с цифрите, които измерват стандарта и качеството на живот в най-изостаналите държави на Европейския съюз“, допълни президентът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране