12.12.2019 | 22:55
Радев срещу Борисов: Нямам нито един загубен самолет
Президентът каза, че като командир е показал как с минимални средства може да се постигне голям ефект

„Никога не съм губил хора и техника“. Така президентът Румен Радев отговори на премиера Бойко Борисов, който преди ден коментира, че „падаха самолети и хеликоптери вследствие работата на Румен Радев“.

„В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник“, каза Радев.

Той посочи, че в авиацията отговорност носи командирът и добави, че не само не е губил хора и техника като командир, а заедно със своите подчинени са успели да трансформират подготовката във ВВС от един закостенял модел към прогресивен и съвременен – „така че нашите летци днес да бъдат равностойни на нашите партньори“.

Радев каза, че като командир е показал как с минимални средства може да се постигне голям ефект, когато „хората служат не на някой друг, а единствено на България“.

Преди ден Радев и Борисов влязоха в поредната задочна разправия. Първо държавният глава разкритикува управлението и обяви, че „Борисов полага усилия да ни спаси от Борисов“, а след това премиерът му отвърна, че е „двуличен човек“.

Освен това Борисов сподели спомените си от времето, когато Радев бе пилот. „Цял свят ни хвали за покупката на F-16, а той продължава да дълбае защо не са „Gripen“. Не го харесвах като шеф на ВВС. Как падаха самолети и хеликоптери следствие на неговата работа. Тогава дойде Аню Ангелов (бел.ред. военният министър в първия кабинет на Борисов) да ме моли да не го санкционираме и не го направихме“, каза премиерът. Той обаче не уточни за кой конкретен случай става въпрос и била ли е уведомена прокуратурата за него.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Никой не хвали България за закупуване на Ф 16, а и такъв самолет закупен няма в България.когато пристигне ако пристигне ше е морално остарял. Целия сват се смее на глупоста на Българите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране