05.12.2017 | 1:16
Разбиха и ограбиха клуба на БСП в „Красно село“
Посегателство срещу партията ни мотивира да работим още по-усърдно срещу несправедливостта и беззаконието в държавата, заяви Николай Николов

Клубът, в който се помещава Районният съвет на БСП в „Красно село“ на ул. „Пчела“ 27, е бил разбит и ограбен през нощта на събота срещу неделя. Това съобщи вчера председателят на социалистите в столичния район Николай Николов, който е и общински съветник. Обирджиите са отмъкнали два настолни компютъра, лаптоп, усилвателна уредба, принтер, микрофони и други по-дребни електронни уреди. Всички врати и помещения на района са разбити и разхвърляни, както и двете метални каси с документи.

Най-вероятно са търсели пари, коментира Николов след огледа с пристигналите на мястото полицаи. „От два месеца правим ремонт. Сложихме нова дограма, през която крадците са влезли и в момента ремонтираме покрива. Клубът е и моя приемна като общински съветник, и в него постоянно има хора. Предполагам, че ремонтните дейности и постоянният поток от посетители са накарали крадците да си мислят, че държим много пари в помещенията. В двете метални каси бандитите са открили единствено документи и партийни книжа“, обясни Николов.

По думите му престъплението е извършено с изключителна наглост и арогантност. Явно недоволни от малката плячка, която са успели да отмъкнат, на една от стените крадците са надраскали нецензурни думи по адрес на партията, подчерта Николов.

Полицаите от Шесто РПУ и от СДВР са се отзовали веднага на сигнала на социалистите. Взети са отпечатъци и е започнало издирване по опис на откраднатата техника. „Най-голямото ни притеснение е, че в откраднатите компютри има данни и информация за членове на БСП. А районната организация в „Красно село“ е една от най-големите в София, наброяваща над 750 души. Имаше и важни  документи, и информация относно казуси и проблеми на граждани, както и документи на Столичната община“, подчерта Николов. Това посегателство срещу партията може само да ни мотивира да работим още по-усърдно срещу несправедливостта и беззаконието в държавата, категоричен е той. От районната организация на левицата предупреждават членовете си да бъдат внимателни към съмнителни телефонни обаждания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране