Зареждане

Напишете

СКАНДАЛ

Разследват ремонта на НДК, Боршош не бил уведомен

share

Образувано е досъдебно производство за нецелево разходване на средства във връзка с ремонта на НДК, заяви вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя коментира публикации в медиите, че ДАНС и прокуратурата са влезли в двореца. Заместникът на главния прокурор Борислав Сарафов е разговарял с наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура, който не е дал съгласието си за разгласяване на материали по разследването. Според Сарафов разследването се води срещу неизвестен извършител. „Парите са за издръжката на НДК, за електричество, за комунални разходи“, допълни той.

По-рано през деня директорът на НДК Мирослав Боршош отрече твърденията, че ДАНС и прокуратурата са нахлули и разследват ремонта на двореца. В позиция на НДК се казва, че в медиите се разпространяват тенденциозни и неверни публикации, в които се твърди, че отпуснатите миналата година 17 млн. лева за председателството са изразходвани за ток, театър „Азарян“ и заплати за персонала. Според ръководството на двореца обаче това не е вярно. В позицията се казва, че с парите за ремонта на сградата за председателството се покриват единствено разходи, свързани с този ремонт.

Не отговаряло на истината и твърдението, че до момента пресцентър за нуждите на председателството не е проектиран. От ръководството припомнят, че на специална пресконференция през ноември миналата година ръководството на НДК представи детайли по идейния архитектурен проект за преустройството и адаптацията на сградата, включващи подробности за бъдещия международен пресцентър с превръщането на зала 6 в зала за пресконференции, с изграждането на работни места за журналисти и с изграждането на тв и радиокабини.

След като от прокуратурата потвърдиха за започнало разследване, от НДК излязоха с ново изявление, в което се казва, че до момента НДК не е уведомен по официален ред за това досъдебно производство. Не били изисквани нито документи, нито информация от изпълнителния директор Мирослав Боршош. Той не е викан като свидетел.

Преди дни министърката за европейското председателство Лиляна Павлова заяви, че има много тежко закъснение в ремонтните дейности на НДК, доста недофинансирани дейности, ще трябва да бъдат обявени над 10 обществени поръчки, свързани с логистика, трансфери, кетъринг. Тогава стана ясно и че правителството е отпуснало 28 млн. лева за увеличаване на капитала на НДК, а средствата ще се използват за четири различни компонента.

spodelime.com

Етикети:

1 Comments

  1. Vassia N. Ilieva 13.06.2017

    Borshosh ne zaslujava da bude uvedomen. Rukovodstvoto mu e haotichno, kompensatorno, ne stopansko. Osnovna prichina e protekztiata mu ot Rumiana Buchvarova, koiato mu izdeistvuva naznachenieto po subektivni prichini bez pokritie za umenia za posta. Segashniat bezperespektiven haos sas sredstavata e samo vidima strana na nekompetentnoto upravlenie na NDK v lizeto na subekta Borshosh. Ima nadejda da go mahnat za nekadurnost, zashtoto toi sam niama da se mahne po silata na praviloto za nahalstvoto na nekadurnite vruzkari. Nekaduren vruzkar se samodokazva s podrivna deinost i hvalbi za sebe si. Belegut e masov. Vijte niakolko Ministri, naprimer-koito ne stava, vika,che stava, imenno zashtoto ne stava.

    Izviniavam se za latinitza.

    Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.