12.08.2018 | 15:25
Румен Радев изригна за Митьо Очите и Бенчо Бенчев

Върви нагла кампания гангстерът да бъде пришит на служебното правителство, обяви президентът

За пореден опит да се прехвърли проблем от болната на здравата глава. Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство”. Това каза във Варна президентът Румен Радев, който участва в празника на Военноморските сили.

„Митьо Очите е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил? Прави се внушение, че служебното правителство е няколко дни след като встъпи в длъжност е сключило договор”, подчерта Радев.

„Вече провериха отчетите в Сметната палата. Такова име – Бенчо Бенчев, не фигурира в моята кампания. Нито го познавам, нито съм бил на гости у тях”, каза още президентът.

Радев изрази недоволство от реакцията на сегашното българско правителство след скандалното изказване на премиера на Македония Заев, който не спомена българско участие в Илинденското въстание.

„Българското правителство не реагира така, както трябва“, смята президентът. Държавният глава добави, че не може дългосрочните интереси на България да стават жертва на мимолетен политически пиар.

„Очаквам от българското правителство ясно заложени параметри и откровено споделени по официален начин на нашите отношения с Македония. Имаме всички основания за добросъседство и за включване на клаузите от този договор, разбира се, разширени в глава 35-а от преговорния процес на република Македония в Европейския съюз”, посочи Румен Радев.

„Недопустимо е за мен и неприемливо евроатлантическата перспектива на Македония да става за сметка на българската история, идентичност и суверенитет“, отсече във Варна президентът Румен Радев. Според него Зоран Заев не е поднесъл официално извинение. „Вие чухте ли, че има извинение, аз не чух. Това във Фейсбук не е извинение”, коментира държавният глава по повод изявлението на Зоран Заев през изминалите дни. „Той посочи за грешка, но не коригира думите си, а за мен е необходимо.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране