02.10.2017 | 11:48
Румен Радев: Щом ГЕРБ търсят битка с мен, ще я получат!
Иво Христов ще има достъп до класифицирана информация, кандидатурата на Антон Тодоров е подигравка, а Борисов да озапти беквокалите си в парламента

Президентът Румен Радев обяви, че ГЕРБ води война с него и също се включи в бойните действия с разгромяваща критика към мнозинството и изпълнителната власт. „Води се тази битка, макар че не смеят да я обявят. Считайте, че щом я търсят, ще си я получат“, закани се държавният глава на ГЕРБ.

Част от нея той смята спора за изтребителите, стана ясно от коментара му пред медиите на въпроса дали ще проведе дискусия с премиера Бойко Борисов по темата. „Няма смисъл“, каза Радев и призова Бойко Борисов: „Премиерът да си озапти беквокалите“.

Президентът защити началника на кабинета си Иво Христов, като нарече провокация твърдението на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, че Христов чете секретна информация без да има право и достъп до такава по закон. Той ще получи такъв достъп, убеден е президентът, като от думите му стана ясно, че такава проверка вече тече. „Засега чакам. Разбира се, че няма проблем“, каза Радев за дясната си ръка.

В същото време президентът нарече подигравка кандидатурата на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата. „Това е все едно да назначиш бракониера за горски!“, възкликна Румен Радев по повод номинацията на управляващата партия.

По думите му, управляващите гледат на българското председателство на Европейския съюз като на омерта за това, което правят в страната и което се случва в коалицията. Румен Радев отново повтори позицията, че новият състав на Висшия съдебен съвет трябва да препотвърди избора на новия шеф на ВСС, но не пожела да разкрие дали ще подпише указа, или не. На 4 октомври ще разберете, обеща Румен Радев.

Президентът откри учебната година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със слово, в което го обяви за храм на общата българска религия – знанието. Той заръча на студентите да не бъдат конформисти и им разказаха избягал, за ужас на майка си, за да се яви на изпит и да стане военен пилот. Радев обобщи, родителите на днешните студенти са имали за кауза борбата за демокрация, докато наследниците им днес имат мисията за справедливо и морално общество.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране