22.06.2016 | 23:07
Руските „Нощни вълци“ нахлуват в България в четвъртък
Легендарният мотоклуб тръгва на балканска обиколка, ще засаждат липи във всяка столица

Легендарният руски мотоклуб „Нощни вълци” тръгва на поход из балканските държави. Той започва в четвъртък и ще премине през 12 страни. България също в включена в обиколката и една от мотоколоните ще премине през нашата страна. Според организаторите на похода той има за цел укрепването на диалога между славянските народи и да напомни за вековната им дружба и общите страници в световната история.

„Ние се занимаваме със свързването на православните държави и на славянския свят. Смисълът на събитието, което стартира на 23 юни, е всички славянски страни да бъдат заедно. В столиците на всяка една от държавите сме предвидили засаждането на по една липа, символизираща славянството. Искаме да обединим хората около тази идея, че сме братя и че представляваме една общност. Имаме една вяра и едни ценности. Макар да е сложно времето, в което живеем, трябва да вървим напред. На Балканите са нашите приятели в Сърбия, България, Черна гора и затова мога да кажа, че там се чувстваме като у дома си”, казва пред БНР Председателят на Федерацията по мототуризъм и член на „Нощните вълци” Евгениий Строгов.

Той казва също и че е наясно с наличието на обществени настроения против Русия и мотоклуба. „Против нас? Това винаги ще го има и го има. Имат право да се отнасят с нас както намерят за добре, а ние правим всичко, което смятаме за необходимо”, казва още Строгов.

Освен София, където ще засадят липа, вероятно „Нощните вълци” ще останат за няколко дни и в Кюстендил, където имат свой клон. На 15, 16 и 17 юли там ще се проведе и международен мотосъбор, чийто организатор е именно „Нощни вълци България”.

2 коментара

  1. Баничка с боза каза:

    Да бъдат посрещнати с хляб и сол , цветя и рози . Това са руски богатири , наши братя .

  2. Един болшевик каза:

    Трябва с всички сили и по всякакъв начин да се противодейства на този отровен боклук… Да си припомним казаното: „Пази ме от „приятелите“, от враговете сам ще се пазя!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране