26.09.2016 | 21:24
С подкрепата на Борисов Ирина Бокова се срина до 6-о място
Вероятно идните дни правителството ще оттегли кандидатурата й и ще издигне Кристалина Георгиева

Ирина Бокова остана шеста в петото предварително гласуване в Съвета за сигурност на ООН. При предишното гласуване тя бе пета и първа сред жените. Така Бокова не изпълни заръката на премиера Борисов от 13 септември да бъде сред първите двама кандидати.

Бокова получи 6 гласа „за“, 7 „против“, а двама се въздържаха. Пред Бокова се наредиха Антонио Гутереш от Португалия (12 „за“, 2 „против“ и 1 „въздържал се“), Вук Йеремич от Сърбия (8 „за“, 6 „против“ и 1 „въздържал се“), Мирослав Лайчак от Словакия (8 „за, 7 „против) и Сузана Малкора от Аржентина (7 „за“, 7 „против“, 1 „въздържал се“).

Вероятно идните дни правителството ще оттегли кандидатурата на Бокова и ще издигне Кристалина Георгиева.

1 коментар

  1. Bedna, bedna Balgaria каза:

    Тая нахалница е най-големият резил за България. Кога правителсвото ще сложи край на срама? Бокова не може да мисли реалистично и се е барикадирала в кули от слонова кост, но къде е правителстовото! Натрапницата не признава българите за хора, но когато загуби келепира почна да нинобвинява. Щом няма айъл да разбере, че загуби, защотое некадърна, значи е по-проста отколкото я мислехме.
    Какво ООН, какви пари. Да ходи на психолог да си лекува компкексите и да спре да лае срещу народа, кохто беше достатъчно великодушен да не я съди за орестъпленията през комунизма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране