Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Саниран за 3 млн. лв. блок в Бургас се наводнява при дъжд

share

Пореден сигнал за протекъл саниран блок подадоха възмутени обитатели. Този път сградата е в бургаския квартал „Меден рудник“ и е санирана за 3 млн. лв. Течовете са сериозни и хората са в безизходица, защото в продължение на няколко месеца фирмата не реагира на оплакванията им, а при всеки дъжд пораженията са огромни. Въпреки че отдалеч блок 16 изглежда подновен, на места изолацията не е поставена качествено, а улукът на една от стените започва от средата на сградата. Според хората течовете са започнали, още докато сградата се е санирала и майсторите ремонтирали покрива. Първоначално течовете били само на няколко места, но после се разраснали.

При дъжд от таваните на последните етажи тече вода, която се стича и към долните апартаменти. Черна вода тече и от комините на хората, а климатиците в блока са изгорели заради некачествено поставяне. Обитателите имат съмнения и за цената на санирането, тъй като работният проект бил представен като по-евтин от крайния вариант, който е оскъпен със 70%.

От общината в Бургас били изпратили 20-дневно предупреждение към фирмата изпълнител. Ако тя не реагира до изтичането на този срок, ще започне съдебна процедура.

бутони за социални мрежи

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.