12.06.2018 | 16:45
СБЖ заклейми наградата „Национална гордост” на Славка Бозукова

Съюзът на българските журналисти заклейми наградата „Национална гордост” на главния редактор на в-к „Стандарт” Славка Бозукова. Преди минути организацията публикува възмущението на двама журналисти, работили в същата медия и напуснали заради систематично неизплащане на полагаемите им се заплати.

Главният редактор Славка Бозукова ми дължи към 7 хил. лв., осъдих я и пак не плаща. Аз не съм единствената, така е с повечето мои напуснали колеги. Пиша ви, защото днес с изумление научих, че Бозукова е наградена с приза „Национална гордост”, раздаван от Евгени Минчев. Това е позор, написа Искра Карпачева. След нейните думи сякаш се отвори кутията на Пандора.

Възмутителен коментар написа и журналистът Иван Филчев във Фейсбук: Този вестник продължава да излиза. За съжаление! Отдавна трябваше да го няма и то не само, защото не се е изплатил на онези, които са го правили, а защото отврати от журналистиката хора, които милееха за нея.

Известната журналистка Оля ал-Ахмед написа по този повод: „Дължи ми 11 заплати!!! Когато бях зле и имах нужда от собствените си пари за операция, за да се спася, тя отказа да ми изплати моите собствени, отдавна изработени пари!!! Каза: „Ти имаш много връзки с посланици и кметове, искай от тях пари за моя вестник, а аз ще ти дам нещичко от тях!“ Това го казва в момент , в който часовникът към операционната маса тракаше с ускорено темпо… Така и не си получих парите… Лишена от човещина, морал и всякакви хуманни чувства, както и от професионализъм, тази жена е наградена с приз „Национална гордост”! Българийо, Родино моя, накъде вървиш…”

Припомняме, че Славка Бозукова получи отличието от Евгени Минчев на пищна церемония.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране