04.11.2017 | 0:01
Шизофрения: ДПС ще „демонтира“ кабинета на Борисов, но прислужва на ГЕРБ в парламента
Малката етническа партия иска Валери Симеонов да напусне правителството, защото отказва да прокарва кадри на КОЙ във властта

Шизофрения тресе малката партия ДПС. Вчера движението обяви, че обявява курс за „демонтиране“ на правителството на Бойко Борисов заради коалицията му с „Обединени патриоти“. В същото време, миниатюрната парламентарна група от 25 народни представители усърдно подкрепя всички спорни закони на ГЕРБ в парламента. Шизофренното поведение на депесарите става още по-комично, защото след заседание на Централния си съвет не бе взето решение дали ще бъде подкрепено искането на БСП за вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“.

„ДПС засега не се ангажира да подкрепи вота на недоверие към правителството, предложен от БСП, макар че заявява принципна готовност да застане зад подобни инициативи“. Двусмислената позиция изрази оперативният лидер на партията Мустафа Карадайъ вчера, когато се проведе първото заседание на нейния Централен съвет след предсрочните избори през март т.г. Партийното ръководство обяви курс към „политика за демонтаж“ на коалицията между ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

„За осъществяването на това решение ще се използват всички позволени демократични, политически и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството“, изтъкна Карадайъ. Спрямо предложението на левицата да работят заедно, за да свалят кабинета, шефът на ДПС обаче реагира предпазливо. „Предстои среща с БСП, да поставим на масата темата, да видим какво предлагат, какви са нашите оценки, за да видим какви ходове да предприемем“, очерта той плановете на движението.

Карадайъ подчерта, че „преформатирането на управляващата коалиция е неизбежно – дали чрез предсрочни избори или по друг начин“. Иначе се поставяла под въпрос стабилността на страната и европейското й бъдеще. „Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, но тяхното поведение и политика загробват държавата. Демокрацията е заплашена, стабилността в страната също и това изисква спешни действия от нас. Време е за решителни действия за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта“, обобщи формалният председател на ДПС.

Прави впечатление, че депесарите никога не атакуват Волен Сидеров или Красимир Каракачантов, а единствено Валери Симеонов. Причината за това е, че последния упорито отказва да прокарва корумпирани хора на ДПС в държавната администрация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране