20.04.2015 | 16:48
Шизофрения: Пиар агенция разпраща скандално съобщение на „Слънчев бряг“, после се самоопровергава
Акционерното дружество и Община Несебър, които в момента май се карат, използват една и съща агенция да се нападат и бранят

Две прессъобщения, едното от които тотално опровергава другото, получиха медиите за по-малко от 24 часа. Нищо ново нямаше да има под слънцето, ако не беше една дребна подробност – и обвинението, и опровержението са изпратени, а най-вероятно и написани, от една и съща PR-агенция – Имидж адвъртайзинг. Управител на фирмата е Алберта Алкалай.

За обикновените хора, които се ориентират трудно в подобни дебри, ще дадем по-прост пример – това е все едно някой да бъде едновременно и прокурор, и адвокат на обвиняемия. И първо да напише обвинителен акт, наметнат в червена тога, а няколко часа по-късно да се преоблече като адвокат и да съчини пледоария, с която да опровергава всичко, написано в обвинението. И дори да го определи като скандално!

Но нека да онагледим реално въпросната ситуация.

Вчера, 19 април, неделен ден, отреден за почивка, „Имидж адвъртайзинг“ разпрати в късния следобед до десетки медии следното писмо:  „Има намерения да се застроят дюни върху плажа към Несебър. „Слънчев бряг“ АД пуска сигнал до прокуратурата за заграбване на държавни терени“. Под текста следваше дежурното обръщение: „Уважаеми колеги, моля запознайте се с приложените файлове“. Файловете бяха точно 5 – четири снимки, най-вероятно на подготвените за разграбване терени, и текст от името на „Слънчев бряг“ АД.

В текста се твърди, че ръководството на акционерното дружество пуска спешен сигнал до прокуратурата за опити да бъде заграбена незаконно държавна земя, разположена около централния вход на южния плаж до Несебър. Терените с обща площ около 14 дка са собственост на АД-то. Част от тях са пясъчни дюни и там са разположени плажни съоръжения. (в оригинал написано като съорАжения , припомня „Флагман“)

Без знанието и съгласието на Слънчев бряг зам.кметът по строителството на община Несебър Виктор Борисов направил предложение за изменение и изработване на ПУП-ПРЗ, който включвал въпросните терени. Точката била вкарана в дневния ред на сесията на Общински съвет в Несебър, насрочена за 20.04.2015 г.

Днес преди обяд „Имидж адвъртайзинг“ изпрати второ писмо, което опровергава изцяло първото, което – да припомним – пак бе изпратено от нея.  Второто съдържа „Позиция на Община Несебър относно скандалното прессъобщение до медиите от „Слънчев бряг“  АД: НИЩО НЯМА ДА СЕ ЗАСТРОЯВА И ЗАГРАБВА, ОЩЕ ПО-МАЛКО ВЪРХУ ДЪРЖАВНИ ТЕРЕНИ.

„Община Несебър е категорична, че нищо няма да се застроява и заграбва, още по-малко върху държавни терени, няма да има т.нар. „Дюнигейт“. Това е нашата официална позиция във връзка със скандалното прессъобщение от „Слънчев бряг“  АД, което бе разпратено вчера до медиите“, гневи се Община Несебър, като пропуска да припомни кой го е разпратил.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране